NAF testet enkle kjølebokser

Kjøleskapet i bobilen kan ofte være lite på langturen. I hvertfall om du liker å lage litt mat. En god kjøleboks å sette i garasjen kan være fornuftig, men så var det prisen da.

NAF har testet de små, enkle kjøleboksene. Foto: NAF/Testfakta.

De kjente leverandørene til bobiler; Dometic, Truma og Thule med flere har et bredt utvalg av romslige kjøle- og frysebokser med eller uten soneinndeling, fjernstyring/overvåkning og lademuligheter. De finnes i mange størrelser, men de koster ofte litt mer.

Kanskje du ikke trenger mer enn å ha kaldt øl og mineralvann? NAF har testet de enklere kjøleboksene. De som er beregnet for bagasjerommet i personbilen. Men kanskje de også kan duge til drikkevarer og annet som ikke stiller for store krav til stabil temperatur?

I samarbeid med Testfakta i Sverige, har NAF testet ti kjølebokser som kan kobles til 12V i bilen. De fleste kan også kobles til vanlig stikkontakt.
– Testvinneren kjøler maten raskt ned og holder godt på temperaturen, sier Jan Harry Svendsen, rådgiver i NAF.

– En god kjøleboks bør kjøles ned raskt og klare å holde maten kald, selv når det er høy temperatur i luften. Her er det stor variasjon mellom boksene i testen, sier Svendsen.
NAF har testet hvor godt boksene kjøler ned innholdet i 20 grader, og hvor godt de isolerer i 35 grader.

Testvinneren Mekonomen Carwise på 20 liter har raskest nedkjøling og holder best på temperaturen. Denne kjøleboksen bruker bare en drøy halvtime på å komme ned i åtte grader. Den har også solid konstruksjon og lavt lydnivå, skriver NAF i en pressemelding.

Andreplass i testen er delt mellom Artic Tern og Swedol, mens boksen fra Clas Ohlson Asaklitt får tredjeplass. Denne er også nest billigste boks i testen, men om du skal koble den til stikkontakt må du kjøpe en ekstra ledning.

De testede kjøleboksene har et beskjedent volum på mellom 20 og 30 liter, men det kan være det som redder plassen i kjøleskapet. Prisene ligger mellom 800 og 1 500 kroner.

Disse kjøleboksene er testet av NAF i samarbeid med Testfakta Poeng av 10 mulige
Mekonomen Carwise 20 l 8,7 poeng
Arctic Tern Electric Cooler Box 8,3 poeng
Swedol Award YTA32X 8,3 poeng
Clas Ohlson Asaklitt 20 l 8.2 poeng
Mobicool ME27 7,8 poeng
Outnorth Outwell Eco Lite 7,8 poeng
Tristar KB-7526 7,5 poeng
Thansen Raze CB26 7,5 poeng
Glostyle Horizon 7,4 poeng
Jula Kayoba 6,7 poeng

NAFs test sier ikke noe om energiforbruket. På fricamping kan det derfor være nødvendig å vurdere forbruket i forhold til bobilens batterikapasitet. Du kan lese hele testen hos NAF.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “NAF testet enkle kjølebokser

  1. Kjøp kun det beste!, ENGEL kompressorskap finnes i flere utførelser.Dyrest men best, men går og går år etter år.

    God sommer ønsker
    Steinarontour

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *