Nærmere Berlin kommer du ikke

Skjermdump fra filmen det er lenket til nederst på siden.

Det er snart to år siden den sentrale bobilplassen Mitte i Berlin ble lagt ned. For noen måneder siden ble det etablert en ny bobilplass tett på sentrum, men strategisk ved S- og U-bahnstasjon. Berlin er tross alt en by som sprer seg godt utover og avstandene blir uansett lange å gå.

Wohnmobil-Oase-Berlin ligger i Hochstrasse 4 på et gammelt industriområde hvor det tidligere har vært bryggeri og containerlager. Derfor er det ikke like vakkert i alle kroker, men på film (se nederst) ser det ut til at de tar på alvor at det skal være orden og en viss avstand på plassen.

Denne bobilplassen har nesten 100 plasser. Her er det mulig å reservere plass dersom du skal bli tre eller flere døgn. Men de oppgir at 20 plasser alltid holdes av til de som ikke har forhåndsbestilt.

Plassene her kan benyttes av bobiler i de fleste størrelser og plassene er mellom fem og 12 meter lange. De er plassert delvis på grus og delvis på fast dekke. Ved hjelp av lave tregjerder er området oppdelt i avdelinger.

Prisen for opphold er avhengig av lengden på bobilen. Ved ankomst får du tildelt plass som passer for din bil. Prisen per døgn er fra 23 til 32 euro og det er avreise innen kl 11. Strøm koster 1 euro per kw og du betaler også litt for å fylle vann. Ankomst kan skje mellom kl 11 og 20, da stenger resepsjonen og anlegget låses.

Når resepsjonen er stengt, mellom kl 20 og 07.30 kan du i følge Promobil, som først omtalte plassen, benytte en nøkkel til en port for gående. I dette tidsrommet kan du altså ikke kjøre bil ut eller inn på området. Plassen er åpen hele året.

Servicebygget utgjøres av en container med tre toaletter og tre dusjer. I tillegg kommer et bad for bevegelseshemmede. Det koster for øvrig 2 euro/person/dag å benytte disse.
Det er også grillplass hvor det tidvis arrangeres sammenkomster, tømme- og fyllefasiliteter samt mulighet for brødbestilling.

Wohnmobil-Oase-Berlin ligger bare 300 meter fra S- og U-bahnstasjonen Gesundbrunnen. Dette er en stasjon som ligger på jernbaneringen rundt Berlin. Det går også linjer herfra og direkte inn i sentrum.

Det finnes ytterligere syv bobilplasser i utkanten av Berlin. Et par av dem er tidligere omtalt av Bobilverden.no her. Du bor like godt litt utenfor sentrum når kollektivtransporten er så god som den er i Berlin.

Her er en film fra Wohnmobil-Oase-Berlin. Den er ikke filmet av oss, men den er likevel bra…

Av Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Øst har møtt vest
Plassens hjemmeside finner du her.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *