Nabokommuner stenger camping- og bobilplasser i påsken

I Vestfold og Telemark fylke har smittetrykket vært høyt de siste ukene. Horten har holdt bobilplassen stengt siden i januar. Nå stenger ytterligere tre kommuner camping- og/eller bobilplassene.

Bobilplassen i Horten ble stengt allerede i januar. Foto: Knut Randem.

I Horten ble bobilplassen stengt allerede 23. januar, og den vil forbli stengt inntil smittesituasjonen er er under kontroll. Også Tønsberg stengte sine bobilplasser for et par uker siden.

Flere Vestfold-kommuner har denne uka hatt et felles møte for å bli enige om like forskrifter for båthavner, campingplasser og bobilplasser.

Oppdatert: Formannskapene i Tønsberg vedtok forskriften onsdag. Bobilverden.no har påpekt overfor Tønsberg kommune at deres forskrift er egnet til å misforstå. Kan eller kan ikke bobiler med alle fasiliteter benytte campingplassene? Rådmann Egil Johansen svarer onsdag kveld i en epost at “Formannskapets intensjon er at campingplassene skal være stengt, også for bobiler.” De vil se på sine formuleringer på nytt, skriver han. Bobilplassene holdes stengt.

Oppdatert: Formannskapet i Holmestrand vedtok sin forskrift torsdag. Den åpner for fastliggere på campingplasser, men ikke for døgnplasser. Bobilplasser holdes stengt.

Oppdatert: Formannskapet i Sandefjord vedtok sin forskrift torsdag kveld. Vedtaket innebærer at campingplasser og bobilplasser holdes åpne, men med krav om minimum 4 meter avstand mellom bobilene. Det skal være maksimum 20 bobiler på hver av campingplassene. All oppstilling av bobil på parkeringsplasser og offentlig grunn er forbudt.

Tømmestasjoner forutsettes å ha strenge regler for renhold og smitteverntiltak.

Forskriftene trer i kraft umiddelbart og skal løpe fram til og med 6. april. Forskriftene kan bli forlenget etter påske avhengig av smittesituasjonen.

Ser til naboene
Færder kommune frykter stor tilstrømming når nabokommuner stenger døgnplassene for tilreisende. Færder kommune lar imidlertid campingplassene selv vurdere om de kan gjennomføre forsvarlig smittevern med eller uten åpne sanitæranlegg. Campingplassene pålegges å plassere bobiler og campingvogner med minst 4 meters avstand.

Færder kommune har også vedtatt at all oppstilling av bobil på parkeringsplasser og offentlig grunn er forbudt, med unntak av betjente campingplasser. Det betyr at de nylig vedtatte bobilplassene i kommunen ikke kan åpne til påske. Færder kommune lar sin forskrift gjelde fram til 14. april.

Horten kommune har formannskapsmøte torsdag 25. mars, men en stengning av campingplassene står ikke på sakslista.

I Larvik kommune anbefales stengning av fellesanlegg på camping- og bobilplasser.

Ser ikke regjeringens tolkning
Regjeringen har overfor Bobilverden.no bekreftet at bobil kan benyttes på lik linje med hytter. Det er likevel innenfor kommunenes ansvarsområde å fastsette forskrifter som stenger plasser for bobiler.

Redaksjonen kjenner ikke til andre kommuner som stenger bobilplasser og campingplasser i påsken. I smittetunge områder kan det likevel være lurt å ta en telefon for å sjekke om campingplassen er åpen.

Dersom det skjer endringer i Vestfold og Telemark, vil denne artikkelen bli oppdatert. Ved eventuelt tilsvarende vedtak i andre fylker vil det bli belyst i egne artikler.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Er bobil lik hytte?
Les også: Intet hytte- eller bobilforbud i påsken, men…
Les også: Hvor går turen i påsken?

Del dette med andre:

  1 comment for “Nabokommuner stenger camping- og bobilplasser i påsken

  1. Høye er «pendler» og kan dra hjem til Stavanger og dra på hytta i påsken men «bobilpolitiet» skriver «råd» i hytt og pine. Jeg drar på tur OG holder meg til smittevernreglene. 🚐🐣😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *