Naboer er skeptiske til etablering av bobilplass

Området har tidligere blitt brukt til bilverksted og busselskap. Nå er det vinteropplag av båter på tomta. Naboene protesterer mot søknad om å bruke den til bobilplass.

Halvøya Vallø i Tønsberg kommune kan få en ny bobilplass. Foto: Peter Fiskerstrand.

På Vallø i Tønsberg kommune har Sommer Eiendom AS søkt kommunen om å få benytte en næringstomt til bobilplass for åtte bobiler om sommeren. Tomta ligger nær sjøen og en marina.

Tønsbergs Blad forteller at naboene fortviler etter mottatt nabovarsel, men i kommentarfeltet hevdes det at tidligere bruk av næringsområdet har vært langt mer støyende og trafikkfarlig.

Eierne av tomta er selv ofte på bobiltur og vil etablere en enkel bobilplass uten strøm og tømmemuligheter. Dette bruker velformannen som et argument for at det vil bli større trafikk på grunn av hyppig utskifting.

– Det er alltid slik at noen vil protestere på næringsvirksomhet, uansett hva det skulle være. Men vi har faktisk også fått positive tilbakemeldinger fra bolignaboer og næringsdrivende i området. Vi ønsker å drive bobilplassen på en slik måte at det gagner Vallø-området, sier Inge Arne Kalrud til Tønsbergs blad. Han driver næringstomten sammen med kona Elisabeth Sommer.

Det er Tønsberg kommune som nå skal avgjøre saken.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *