Nå slutter straks omkjøringen over Haukelifjell

I neste uke blir det igjen normal trafikk over Haukelifjell fram til neste sommer og nye arbeider.

Dette blir det lite av fram til 15. juni neste år og den tredje sesongen med arbeider. Foto: Lars Helge Rasch.

Natt til mandag blir siste natt der E134 er stengt for kjøretøy over 3500 kg. Arbeidene som krever stengte tunneler, er over for denne sesongen. De skulle vært ferdige 15. oktober, men måtte forlenges fordi alt sikkerhetsutstyret for å ha trafikk i tunnelene måtte på plass.

– Nå er alt på plass, og fra mandag av kan trafikken gå mer eller mindre normalt gjennom Vågslid- og Haukeli-tunnelen. Vi får trolig enkelte tilfeller med kolonnekjøring gjennom tunnelene på grunn av arbeid, men i hovedsak skal trafikken gå som normalt fram til 15. juni neste år. Da starter vi opp med sesong tre, sier Lars Helge Rasch som er kommunikasjonsansvarlig for tunneloppgradering i Norge.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  3 comments for “Nå slutter straks omkjøringen over Haukelifjell

  1. Nu kjører jeg ikke bil over 3.5 t men har vært over to ganger med bobil. Må si det var en opplevelse at kjøre gamleveien, ganske vist i kolonnekjøring men det har sin fordel, ingen motkjørende trafikk. En opplevelse.

    • Helt enig.Vi har riktignok en bobil oppklassifisert til 4100 kg, men vi ble ledet over «gamleveien » likevel.En spektakulær opplevelse framfor å de se Haukelifjell fra innsiden via tuneller.Så vi kan bare glede oss til neste sommer når tunellene blir stengt på nytt.

      • Og vi har blitt ledet over 2 ganger med bobil på 8,8 tonn, flott tur. Synd vi ikke har lov å kjøre der til vanlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *