Nå skjer det noe i Kristiansund

Kristiansund har en stund vært uten bobilplass, men nå er det over. I tillegg kommer bedre parkeringsmuligheter og en ny bobilplass.

Åpen igjen. Bobilplassen på Gassverktomta i Kristiansund er midlertidig gjenåpnet. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen på gassverktomta i Kristiansund sentrum ble gjenåpnet i forrige uke. Det forteller Grete Leren Kroknes, daglig leder i Kristiansund parkering til Bobilverden.no. Se plassen i Bobilplassen.no.

Dette er likevel en nødløsning for denne sesongen. I midten av august blir denne plassen igjen nedlagt og overlatt til småbilene, forteller hun. Et nytt campus i byen forventes å øke parkeringsbehovet vesentlig. Men hun har gode nyheter for de som kommer til byen med stor redskap.

Om kort tid blir det skiltet egne plasser for lange biler innerst på parkeringsplassen på Kirketomta i Kong Olav V´s gate. Dette er ment som en «langbilparkering» for de som ønsker å gjøre korte opphold i byen for eksempel for å se seg rundt eller handle. Den er ment for kortvarige opphold for å gjøre det du skal i byen. Dette er en ren parkeringsplass og prisen kr 15 per time.

Innerst til venste på Kirketomta blir det «langbilparkering», men ingen bobilplass. Foto: Google.

– Gassverktomta er jo ingen trivelig plass for bobilfolk, og vi har egentlig ikke plass til en bobilplass på en tomt midt i byen, sier Kroknes. Det blir nødvendig å bruke plassen til ordinær parkering.

Innen juni håper hun å ha på plass en ny bobilplass med utsikt over storhavet. Den nye plassen ligger på den samme veien du kjører for å komme til Atlanten camping. Det vil si at du enkelt går inn til sentrum på 10 minutter. Samtidig reklamere hun med at det her blir suveren utsikt og praktfulle solnedganger.

Den nye bobilplassen i Kristiansund skal anlegges her. På plassen foran det lille røde huset blir det i år syv, åtte plasser og 20 neste år. På tuppen utenfor sjøhusene til venstre kommer ytterligere fem plasser. Alt skal være på plass innen juni. Foto: Google.

Den nye plassen vil få etter hvert få ca 20-25 plasser. Det kan være aktuelt å holde fasilitetene på et behersket nivå fra begynnelsen, og så heller øke på fram mot neste år. I år vil det bli syv, åtte plasser innerst i bukta og fem plasser utenfor naustene.

Den innerste plassen her skal fram mot neste sommer utvides med en steinmur i front slik at det neste sommer blir plass til 20 bobiler her. Gjennom vinteren kan det derfor bli noe anleggsarbeid på den største plassen.

– Det blir ganske enkelt til å begynne med. I dag kan jeg ikke si noe om hvilke fasiliteter som kommer når, men neste sommer bør det være bra, lover hun. Bobilplassen vil bli ført opp på Bobilplassen.no straks den er tilgjengelig for overnatting, men først skal den gruses opp og merkes.

Det er flere aktivitetstilbud i nærheten og like nedenfor den kommende bobilplassen er det en populær badeplass og båtutleie.

Ikke så langt unna har Atlanten camping 60 plasser som også kan benyttes av bobiler, minner Kroknes om. Campingplassen skal i år utvide serveringstilbudet fra morgen til kveld.

Den nye bobilplassen kommer her fra juni 2024:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Nå skjer det noe i Kristiansund

  1. Det blir kjekt. Kommer garantert til å besøke Kristiansund. Hvor vi ikke har vært.
    Atle T

  2. Det høres fantastisk ut, at det endelig er en by som legger til rette for bobilturisme med mulighet for dagsparkering/ korttidsparkering, og det til en timepris på kr 15.
    Jeg han inntrykk av at de fleste byer/ tettsteder betrakter bobilturisme som en stein i skoen, og nærmest kappes om å innføre restriksjoner og forbud.Jamfør Oslo som ikke engang tillater dagsparkering ved Sognsvann.

    • Så fint at Kristiansund legger til rette for en ny bobilparkering! Vi likte oss godt i Vågen, rolig plass og kort vei til sentrum. Den nye plassen blir kanskje like bra? Så mange fasiliteter trenger vi ikke, vi har det vi trenger i bilene. Men slik som tømming av wc-tank og gråvann er et ok tilbud, samt fylling av rent vann. Straks det kommer et sanitærbygg blir prisen en annen, da blir kanskje ikke bilene stående så lenge som når døgnprisen er rimelig. Lykke til, tror dette blir bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *