Nå må snart vinterdekkene på bobilen

I Finnmark har snøplogene allerede vært i bruk, men også lenger sør i landet har snøen lagt seg.

Det nærmer seg tiden for vinterdekk med raske skritt. Foto: Knut Randem.

Kjører du i de nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, kan du bruke piggdekk fra 16.oktober til og med 30.april. I resten av landet kan du bruke piggdekk fra og med 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag.

Du kan legge på piggdekk før og etter disse datoene om vær og føreforhold gjør det nødvendig, men ellers må piggdekkene hvile minst til 16. oktober i nord eller 1. november i sør.
Har du piggfrie vinterdekk, kan du legge om når du vil.

Kravene til vinterdekk er at mønsterdybden skal være minimum 3 millimeter uansett hvilken dekktype du har på bilen, og pigger er bare tillatt på vinterdekk. Selv om mønsterdybden er på plass så kan det likevel være aktuelt å bytte ut gamle dekk.

Skal du kjøre med tilhenger er det samme krav til mønsterdybde på tilhengerens dekk som på kjøretøyet.

En bobil over 3 500 kg og inntil 7 500 kg følger de samme reglene som for lettere biler så lenge det står M1 som kjøretøyklasse i vognkortet. Det er også syv år siden kjettingkravet for tyngre bobiler ble fjernet. Uansett vekt kan det likevel være lurt å ha med noe som kan få deg ut av en vanskelig situasjon.

For bobiler inntil 3 500 kg skal det være samme type dekk på begge aksler. For bobiler over 3 500 kg er reglene litt mer nyansert. Det kan du lese mer om her.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Vil du blande pigg- og piggfrie dekk?

Del dette med andre:

  1 comment for “Nå må snart vinterdekkene på bobilen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *