Nå kommer AutoPASS for ferge til Troms og Finnmark

Nå er det like før AutoPASS for ferge tas i bruk i Troms og Finnmark. Kun en rute holdes utenfor og fortsetter med billettering som tidligere.

Riktig avtale gir best fergepris. Foto: Knut Randem.

3. mai er D-dagen for AutoPASS for ferge i Troms og Finnmark. Fylket har så langt vært utenfor ordningen, men nå har Fylkeskommunen bestemt å inkludere fylket. Et fergesamband starter litt tidligere og et holdes utenfor.

Sommerfergeforbindelsen mellom Brensholmen og Botnhamn tar i bruk AutoPASS for ferge allerede 23. april. En annen sommerforbindelse, Andenes – Gryllefjord, holdes utenfor ordningen. Der vil det fortsatt være vanlig billettering og betaling med bankkort, Troms billett-app eller reisekort.

Prisene endres
Fylkeskommunen svarer selv ja på spørsmålet om prisene endres. Det er en følge av at fylket knytter seg til det nasjonale AutoPASS-regulativet for fergetakster. Uten avtale vil fullprisbillettene gå opp med 20 prosent, men om du inngår forskuddsavtale blir prisene 20 til 40 prosent lavere, opplyser fylket på sin nettside.

Biler med AutoPASS-brikke vil automatisk få 10 prosent rabatt på fullpris. Men du kan få halv pris på fergeturen dersom du inngår avtale og betaler inn et forskuddsbeløp. Legg merke til at det er forskjell på “AutoPASS” og “AutoPASS for ferge”. AutoPASS for ferge krever separat avtale.

For bobiler opp til 8 meter er forskuddsbeløpet nå kr 3 700. Lengre bobiler må ut med et forskudd på kr 14 800 for å få den gunstigste prisen. Dersom kontoen din ikke har et stort nok beløp til å dekke fergeprisen, får du kun vanlig brikkerabatt.
Dersom du sier opp avtalen om AutoPASS for ferge vil du i løpet av et par uker få tilbake restbeløpet på kontoen din.

Dersom du ikke har AutoPASS-brikke kan du registrere deg for avtale her (ekstern lenke). Når du har fått AutoPASS-brikke kan du inngå forskuddsavtale om AutoPASS for ferge her (ekstern lenke).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Du «må» ha én bombrikke, men ikke flere
Les også: Bombrikka blir stadig viktigere – for alle bobiler
Les også: Ingen løfter om lavere ferjeforskudd
Les også: De danske broene; brikker, avtaler og store rabatter

Del dette med andre:

  3 comments for “Nå kommer AutoPASS for ferge til Troms og Finnmark

  1. Og hvor ble det av alt snakket om 1/2 vering av fergeprisene eller fjerning av disse ?
    Det var som vi fryktet bare snakk fra politikerene som vanlig. Ja vi er ett lettlurt folkeslag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *