Nå kan du finne fram bålkurven med god samvittighet

Foto: Joe Urrutia

Lørdag oppheves det landsdekkende bålforbudet, som går fra 15. april til 15. september. Etter en varm og tørr sommer, med totalforbud mot åpen ild i store deler av landet, er det sikkert mange som ser frem imot høstkvelder foran levende flammer.

Hva er vel hyggeligere enn å sitte utenfor bobilen og nyte godt selskap og en god varme fra bålkurven?

Bruk hodet og vis varsomhet før du fyrer i naturen, oppfordrer Norsk Friluftsliv i en pressemelding. Dette er en paraplyorganisasjonen for 17 norske friluftslivsorganisasjoner.

Selv om forbudet er opphevet, bør folk vise aktsomhet og ta hensyn til lokale forhold, understreker Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv.

– Etter en sommer med ekstrem skogbrannfare flere steder, har nok folk fått en påminner om å være varsomme. Det er viktig å huske at selv om det generelle forbudet nå er opphevet, så bør du alltid forsikre seg om det er trygt å tenne bål der du er, sier Meland.

– Mine beste tips er; bruk hodet og husk regelen om sporløs ferdsel. Skal du tenne bål, så bruk en bålplass som allerede eksisterer i stedet for å lage en ny, og husk å ikke gjøre skade på friske trær og planter. Da er det bedre å ha med ved hjemmefra i sekken, sier hun.

Finnes det ikke en eksisterende bålplass, så bør du velge et brannsikkert underlag. For oss i bobil er nok bålkurven, bålpanna eller hva vi nå kaller fyrkjelen vår et godt alternativ.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *