Mye ute av drift, nå skal det bli bra

Toaletter og tømmestasjon som ble bygd ved E6 på Heia i Troms for seks år siden, har vært mye ute av drift. Nå skal det bli bra, lover Statens vegvesen.

Statens vegvesen har oppgradert rasteplassen på Heia i Troms med manuell tømmestasjon, vannklosett og renseanlegg. Foto: Statens vegvesen.

Nå starter ferietrafikken i nord for fullt, med langhelger i mai og etter hvert sommerferie. Bobiler, campingvogner og motorsykler ruller ut fra vinteropplag, og den populære rasteplassen på Heia i Balsfjord kommune fylles med folk.

Toalettbygget som står på Heia ble tatt i bruk i 2018. Det ble da boret etter vann, og anlegget hadde en lukket avløpskum som måtte tømmes jevnlig.

Statens vegvesen har hatt problemer med vakuumtoalettene og automaten for tømming av toalettkassetter. Dette har ført til at toalettet har vært stengt i perioder, og kostnadene til drift og vedlikehold har blitt høye.

Nå kan bobilfolket finne tømmestasjonen på baksiden av bygget. Foto: Statens vegvesen.

Nå er anlegget bygd om. Vakuumtoalettene er erstattet med vannklosett, og det er montert en manuell tømmestasjon for bobiltoalett på baksiden av bygget, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi har bygd et nytt renseanlegg, og bygd om tømmestasjonen slik at vi også har fått plass til et pissoar. Dette blir et bedre tilbud til trafikantene, og mindre risiko for forsøpling av naturen rundt. Vi har god tro på at det blir mer driftssikkert hele året, sier byggeleder Jarle Johansen i Statens vegvesen.

– Anlegget ble ferdig i vinter, men det er nå når sesongen starter for fullt at vi får testet om dette fungerer så godt som vi håper på, sier Johansen.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Tømmestasjoner i Troms

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *