Museumsbillett med bobilovernatting

I fjor prøvde museet seg fram med bobilovernatting kombinert med museumsbilletter. Prøveordningen var vellykket og nå er museet et av svært få norske museer med egen bobilplass.

De første gjestene som prøvde bobilplassen i fjor. Foto: Ingvild Herberg/Anno.

Anno Norsk skogmuseum prøvde i fjor ut en ide om å kombinere overnatting i bobil med et besøk i museet. Fra i år er ordningen permanent og Anno Norsk skogmuseum er et godt eksempel for andre museer.

Museet ligger vakkert til ved bredden av Glomma. Og selv om bobilplassen har enkel utforming er det kort vei til det fine park- og turanlegget langs Glomma og på museets område.

Dyr er en del av skogforvaltningen så også de har en viktig plass i Norsk Skogmuseum. Foto: Knut Randem.

– Norsk skogmuseum er i dag et av de best besøkte og populære museene i Norge. Hit reiser gjerne bobilturistene, forteller forretningsutvikler Nina Caspari.

Det er et stort friluftsmuseum, elvepark og store vakre friarealer danner sammen med 4 500 kvadratmeter utstillinger innendørs fortellingen om skogens historie i Norge.

Norsk Skogmuseum inviterer til billett med overnatting. Bobilplassen ligger helt til venste i bildekant. Foto: Ali Suliman/Anno Museum

– Museet er plassert ved Glomma i et av Norges betydeligste skogdistrikter. Her formidler vi kunnskap om skog, skogbruk, jakt, fiske og skogindustri.

Museet er åpent hver dag fram til kl 16, men parken kan benyttes også når museet er stengt.

Restauranten Forstmann serverer både lunsj og middag. Her fra terrassen som vender mot bobilplassen. Foto: Anno Museum.

Prisen for museets bobilplass inkluderer både overnatting og museumsbilletter til både Anno Norsk skogmuseum og Anno Glomdalsmuseet. På bobilplassen er det søppelhåndtering, septiktømjing og fylling av vann. Se plassen oppført på Bobilplassen.no for detaljer.

Anno Norsk skogmuseum er et av 29 samarbeidende museer i Hedmark. På disse kan du møte historien i Hedmark.

Området byr også på aktiviteter som her Kynnavassdraget – du kan for eksempel leie deg kano eller kajakk hos Finnskogen Kanoutleie. Foto: Anno museum.

Vil du fange en fisk på Skogmuseet eller se hvordan samene fanget falk? La deg bergta av gregoriansk sang i et av verdens vakreste museer på Domkirkeodden, eller klappe husdyra på setra på Odalstunet? Oppleve Liv i stuene slik den var for 100 år siden på Glomdalsmuseet, eller beundre dekormalingen i et av Norges best bevarte gardstun? Anno Museene i Hedmark har mye å by på, frister Caspari. Hun selger gjerne årskort til de samarbeidende museene.

Besøk på både Anno Norsk skogmuseum og Anno Glomdalsmuseet på den andre siden av Glomma er inkludert i prisen for overnattingen. Foto Anno Museum.

Nærmest ligger Glomdalsmuseet, som er kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen. Museumsparken inneholder 92 hus fra dette området. Det flerkulturelle Hedmark er også et viktig tema museet jobber med. Siden 2000 har Glomdalsmuseet hatt nasjonalt ansvar for dokumentasjon av romanifolkets/taternes kultur og historie.

Anno Glomdalsmuseet har også et eget Tatermuseum. Foto Anno Museum.

Skogmuseet og bobilplassen ligger i gangavstand til Elverums mange tilbud. Riksvei 2 passerer like ved så det er god tilgang med bobil.

Museumsbilletten er inkludert i den første overnattingen og prisen avhenger av hvor mange dere er, men om du vil bli et døgn eller to ekstra for å se mer av det området har å by på, så betaler du bare 200 kroner natta.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *