Moss bobilhavn oppgraderer

Gravearbeidene er på det meste ferdig, og plassen blir planert og asfaltert på nytt. Foto: Ivar B. Johansen

Gravearbeidene er på det meste ferdig, og plassen blir planert og asfaltert på nytt. Foto: Ivar B. Johansen

Det er betalt for over 500 liggedøgn av besøkende bobiler på bobilhavna nede på brygga i Moss. En meget bra start på et spennende prosjekt sier havnas havneinspektør og bobilplassjef Birger Langseth. Dette er over all forventning for et nyåpnet prosjekt.

Tekst og foto: Ivar B Johansen

Sommerens besøk ga godt belegg, og med over 500 betalende besøksdøgn er alle fornøyd. Foto: Ivar B. Johansen.

Sommerens besøk ga godt belegg, og med over 500 betalende besøksdøgn er alle fornøyd. Foto: Ivar B. Johansen.

Etter en så vellykket første sesong mener havnefogden at bobilparkeringen på brygga i Moss har kommet for å bli. For at de besøkende neste sommer skal få en enda bedre opplevelse vil det bli en betydelig oppgradering før neste sesong.
Vi møtte havneinspektør og bobilhavnesjef Birger Langseth i solskinnet nede på brygga tidlig i desember. Han kunne fortelle at nå var det gravet ned både vann -og kloakkrør, slik at forholdene skulle ligge til rette for installasjon av tømmeinnretninger for både gråvann og bobiltoaletter.

Dusj og toalett
Det er planer om at det også blir satt opp et servicehus med toalett og dusjer som er ment til bruk både for båtgjestehavna og bobilhavna. Utvendig på veggen vil det bli montert opp en tømmestasjon for toaletter, og i bakken planlegges det et sluk med fall som skal kunne ta unna gråvannet når bobilene kjører over og åpner krana.

Fullverdig bobilhavn
Tømmeinnretninger og dusj var nok blant ønskene øverst på lista nå vi spurte de besøkene bobiler igjennom sommeren. Disse fasilitetene vil gjøre havna enda mer attraktiv slik at besøket øker betraktelig.
Litt problemer har dog bobilhavnesjefen møtt på gjennom sommeren. Betalingssystemet har ikke fungert helt optimalt dessverre. Noen besøkende har nok sett sitt snitt til å spare noen kroner, og andre litt mer utspekulerte har faktisk klart å slipe av låsen til boksen med betalingskonvoluttene, for deretter å forsyne seg med pengene. Neste sesong blir det slutt på konvoluttene. Da håper Langseth at disse problemene skal være ryddet av veien. Det er planer om å sette opp en betalingsautomat som håndterer både kort og penger. Denne vil mest sannsynlig bli betjent av byens dyktige parkeringsvakter.

Parkeringsrestriksjoner
Ved ny asfaltering blir det også ny oppmerking. Det vurderes å utvide plassene, slik at sikkerhetsgrensene blir enklere opprettholde. Brannkontrollmyndighetene setter nok pris på at vi ikke ligger helt på minimumsgrensene. Tydelig merking på bakken, om at alle må parkere med fronten mot vannet, er et pålegg som vi håper alle vil etterkomme. Med andre ord er det slutt på “venneparkeringen” med dørene mot hverandre. Håper alle våre gjester etterkommer dette. Kontroller vil bli foretatt og da må den jo snu likevel. Egentlig greit å sette bilen riktig med en gang, så slipper “ankerdrammen” å skape problemer.

Vi ser nå frem til sommeren. Hvor vi håper at Moss kan ønske bobilgruppen velkommen til en flott oppgradert plass med alle fasiliteter. Bredbåndstilgang finnes i forbindelse med båtgjestehavna, men det er ikke sjekket om dette fungerer hos bobilene. Med den positive holdningen som havneledelsen, forundrer det meg ikke om de også finner en løsning på dette.

Alle nye data om Moss Bobilhavn vil bli oppdatert på de fleste nettsteder der den er omtalt før våren.

Birger Langseth er havneinspektør og bobilhavnesjef. En positiv kar som ordner det meste. På plassen bak ham vil det nye servicebygget bli plassert. Foto: Ivar B. Johansen.

Birger Langseth er havneinspektør og bobilhavnesjef. En positiv kar som ordner det meste. På plassen bak ham vil det nye servicebygget bli plassert. Foto: Ivar B. Johansen.

Del dette med andre:

  4 comments for “Moss bobilhavn oppgraderer

 1. Håper tømmemulighetene blir laget med en stor grov rist på bakkenivå.Det er nå flere bobiler som kommer med avfalstank for toalett, noen har tømmestuss på bakre del av bilen og noen på de mittre del av bilen.Har sev en tømmeslange på 3″. De fleste har kasset toalett som de kan bære med seg,Nb.Husk god plass rundt tømmestedet,noen biler er over 10m.

 2. Hei.
  Hadde gleden av å tilbringe 2 netter på brygga i august 2013.
  Flott beliggenhet og kommer det tømmemuligheter i tillegg så er det suverent!
  Synd at noen utnytter tilliten med å betale med kontanter og i konvolutt, men slik er det alltid – noen skal ødelegge for de mange.
  Vi har familie i byen, så vi kommer til Moss til sommeren også, og ser frem til de nye forbedringer.
  Flott å se at Moss har ett tilbud til oss med bobil. Bobilturister legger igjen mye mer penger enn man skulle tro. Vi spiser mye ute og besøker både severdigheter og shopping, så..
  Trivelig by Moss – og trivelige mennesker.

  God sommer og takk til ildsjelene bak bobilparkeringen i Moss :).

  • Takk Arvid. neste sesong blir det forhåpentligvis automater for betaling. Ble litt problematisk med kontanter.
   Velkommen tilbake.
   besøk hjemmesiden til visitMoss for sommerens program, så kanskje du kan slå flere fluer med den samme smekken.

   Ivar B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *