Morelo øker vekten

Med Morelo Home på Iveco blir det også nytt førerinteriør. Foto: Produsenten.

Med Morelo Home på Iveco blir det også nytt førerinteriør. Foto: Produsenten.

Home leveres standard på Ducato, men i 2015-versjon blir den også tilgjengelig på Iveco Daily med økt totalvekt som resultat. Den noe større Palace som allerede leveres på Daily kan utrustes med Eurocargo slik at den legger seg tett oppunder vektgrensen på 7500 kg.

Morelo startet produksjonen av bobiler så sent som i 2011. I løpet av de to første årene solgte fabrikken ca 200 bobiler i segmentet hvor de konkurrerer med blant andre Concorde og Phoenix. Til nå er det solgt om lag 20 Morelo til Norge.
– Vi har normalt seks måneders leveringstid på våre bobiler, forteller salgssjef Andreas Wolfer-Heimann i Morelo. Det skal være av logistikkgrunner. Selskapet ønsker normalt ikke å bestille Fiat-en eller Iveco-en før de har konkrete bestillinger på en Morelo og vet hva kundene ønsker.

På Caravan salon i Düsseldorf tidligere i høst kunne Wolfer-Heimann fortelle at den minste modellen, Home, som leveres standard på Ducato, nå også kan leveres på Iveco Daily med tre liters motor, inntil 205 hk, tvillinghjul og totalvekt på 5600 kg. Bilen blir da litt høyere og kan også utrustes med luftfjæring.

Den litt større modellserien Palace er bygget på Iveco Daily, men om kort tid kan den også leveres på Iveco Eurocargos lette liner-chassis E19 eller E21. Det betyr at denne serien fester vekten tett oppunder den viktige førerkortgrensen på 7500 kg.

Loft, som er navnet på den større modellen, kan fra før leveres med Eurocargo i en av sine serier.
Morelo gjør ellers varsomme endringer og produktutvikling, men de byr også på overraskende fleksibilitet. Dersom du ikke liker fronten på Loft, kan du gjerne få den med fronten fra Palace…

Dersom du ikke liker fronten på Morelo Loft, kan du godt få denne fra Palace. Foto: Produsenten.

Dersom du ikke liker fronten på Morelo Loft, kan du godt få denne fra Palace. Foto: Produsenten.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *