Modellutvalg utover alle grenser

Etter tre tiår fornyer Laika Ecovip, utvider innstegsserien Kosmo med nye modeller og byr på mange store og små forbedringer for 2021. Antallet modellvarianter er overveldende.

Ecovip har fått flere større eller mindre oppgraderinger, men Ecovip L3009 er en ny modell. Foto: Produsenten.

Er det virkelig nødvendig med 21 modell-varianter av Laika Ecovip? Det er det først og fremst kundene og Laikas økonomiavdeling som bør svare på. Men Ecovip representerer nå modeller i alle kategorier. Helintegrerte, halvintegrerte og nå også bybobiler, så kanskje tallet 21 likevel ikke er så overveldende.

– Laika er et stykke Italia med uendelig lidenskap som finner uttrykk i all kreativitet og kjærlighet til detaljer, sier Ute Hofmann, administrerende direktør i Laika. Entusiasmen for detaljene er stor og det italienske designet dyrkes. Laika inngår i Hymer-gruppen og har sin hovedfabrikk i Nord-Italia. De virkelig nyhetene i år er Ecovip bybobiler, Ecovip L3009 og Kosmo Emblema.

Ecovip L3009 med enkeltsenger bak. Foto: Produsenten.

Ecovip har nå 18 halv- og helintegrerte modeller. En ny årgang av Ecovip-serien, som ble lansert for første gang i 1993, skal summere alt det Leika står for. Eksteriøret er fornyet med først og fremst helt nye vindusrammer, men også nye LED-lys foran og bak på bobilen. En ny XL-dør med en bredde på 65 cm, integrerte trinn under døren, samt sentrallås, gjør atkomsten til bobilen lettere. Et nytt design på førerhytta til Fiat gir 17 centimeter større innvendig plass i bobilen.

Årets nyhet er Ecovip L3009, en halvintegrert bobil med en lengde på 699 cm, enkeltsenger bak og mulighet for to ekstra senger. Den er bygget på Fiat Ducato 35 light med totalvekt 3500 kg, men kan også leveres med Ducato 43 heavy med 3650 som totalvekt. Lasteevnen er oppgitt til henholdsvis 572 og 722 kg.

Mens Kreos er Laikas premiummodell så omtaler de nå Ecovip som sin luksuriøse klassiker. Etter nesten 30 år i produksjon med kontinuerlig forandring er det forståelig.
Årets nye modell Ecovip L3009 har sitt fremste fortrinn i den kompakte lengden. Salongen har klassisk L-sofa der fem kan sitte rundt bordet, dusj og toalett er samlet i et rom og kjøkkenbenken er kompakt langs den ene veggen.

Laika skriver at Evovip-serien passer for familier eller par med hunder. Vi ser ingen spesielle fordeler for hunder, men Laika mener åpenbart at hunder har det bra sammen med sine eiere i Ecovip. At modellene har dobbeltgulv i hele lengden gir uansett bedre gulvtemeperatur for to- og firbeinte.

Tre modeller av Kosmo i bybobilutgave. Dette er en av dem. Legg merke til hevetaket med to soveplasser.  Foto: Produsenten.

Nye bybobiler
Laika har begrenset utvalget av bybobiler i Kosmos-serien til tre oppsett. De varsler også tre nye bybobiler – 540, 600 og 641 – i Ecovip-serien. Da skal klassikeren dekke alle behov. På grunn av pandemien har vi ikke hatt mulighet til å se noen av modellene i virkeligheten. Innstegsserien Vi blir ikke overrasket om de tre bybobilene i Ecovip-serien har nært slektskap med disse når det gjelder oppsettet. Ecovip ligger dog på et høyere nivå både når det gjelder utstyr og finish. Årets tydelige trend med hevetak finner vi også i disse bybobilene.

Lengden på bybobilene varierer fra 541 cm, 599 cm opp til 636 cm med en konstant bredde på 2,05 meter og en total høyde på 2,65 meter.

Kosmo Emblema kommer både som halv- og helintegrert. Foto: Produsenten.

Innstegsmodellen Kosmo har i nå fått sin oppgradering i form av Kosmo Emblema. Utstyrsmessig plasserer den seg over Kosmo som fortsatt blir regnet som innstegsmodell.

Kosmo Emblema kommer i syv oppsett og er basert på Fiat Ducato med 140 hk i halv- og helintegrerte utgaver. I følge Laika er Emblema gresk og betyr «hva har blitt satt inn». Og da skjønner vi straks at dette handler om utstyr og detaljer både når det gjelder belysning, møbler og andre detaljer. Lengden på de syv modellene ligger fra 695 cm til 741 cm.

Kosmo Emblema her i utgave med enkeltsenger. Foto: Produsenten.

Alt i alt virker utvalget modeller overveldende, over 40 modellvarianter totalt har vi talt oss fram til. Men de er altså fordelt på fire nivåer; Kosmo, Kosmo Emblema, Ecovip og Kreos.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Under pandemien er alle produktomtaler av 2021-nyheter basert på digitale pressekonferanser og produsentenes materiell.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *