Misnøye i bobilparadiset

Tyskland blir ofte framstilt som det reneste paradis for turister i bobil. De fleste nordmenn vil nok også oppfatte det slik. Men det mener ikke tyskerne selv.

Kapasiteten på tyske bobilplasser har ikke fulgt utviklingen, mener EMHC. Foto: Knut Randem.

Situasjonen er tvert i mot den at bobilforeningen Euro Motorhome Club (EMHC) heller kritiserer den dårlige tilgjengeligheten til bobilplasser i mange byer og tettsteder. Det gjør de etter en undersøkelse klubben har gjennomført.

Blant de besøkende på verdens største bobilmesse, Caravan salon, har EMHC siden 2015 jevnlig spurt de besøkende om hvor det mangler plasser for bobiler.

Undersøkelsen viser at store og mellomstore byer etter de spurtes mening har for dårlig kapasitet. Tilbudet av bobilplasser har ikke holdt tritt med den store økningen i denne reiseformen, mener tyskerne.

President Dieter Steinacker påpeker i en pressemelding at det blir stadig vanskeligere å finne passende plasser for bobilene i byer.

Tyske bobilplasser kan gjerne være del av en ordinær parkeringsplass. Her fra Würzburg i Bayern. Foto: Knut Randem.

Han og EMHC peker spesielt på 26 byer der tilbudet er utilstrekkelig. Det er Bamberg, Bergisch-Gladbach, Berlin, Chemnitz, Darmstadt, Düsseldorf, Erlangen, Essen, Gießen, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Karlsruhe, Köln, Krefeld, Ludwigsburg, Leipzig, Ludwigshafen, Mannheim, München, Neuss, Nürnberg, Osnabrück, Rosenheim, Stuttgart og Tübingen som tildeles rollen som sinker.

EMHC peker på de store mulighetene bobilturismen kan gi kommunene i form av økt omsetning både i butikker og restauranter.

Steinacker ønsker ingen hvite flekker på det tyske bobilkartet og utfordrer de nevnte byene til å gjøre noe med problemet.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: De beste bobilplassene sett med tyske øyne

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Rekordhøy interesse for bobil

2019 ble et vanskelig år for mange i bobilbransjen, men interessen for bobil var rekordhøy uten at det førte til Read more

Gjennomsnittsmåling av fart blir likevel videreført og utvidet

Den forrige samferdselsministeren, Jon Georg Dale (Frp), ville ha bort eller i det minste redusere antallet strekninger med gjennomsnittsmåling av Read more

  1 kommentarer til “Misnøye i bobilparadiset

 1. Bjarne Lund
  15. desember 2019 at 14:50

  Vi har en reiserute til Moseldalen i Sep. ( som vi har kjørt flere ganger) der det har vert god plass på turen. Er veldig fornøyd med bobilplassene. Langs Mosel er det bare helt fantastisk.
  Vi har opplevd at det ikke er plass, men da kjører du til neste plass.

 2. Tor Henriksen
  15. desember 2019 at 22:27

  Var igår innom julemarkede i Bremen og bobilplassen med 100 plasser var helt full og det var nok like mange bobiler sprett rundt langs veier og parkeringsplasser i området. Så vi måtte også bare overnatte langs veien.
  Slik er det dessverre ved flere og flere populære steder og ved spessielle anledninger også i Tyskland. Flere av de nevnte byene har jo for liten kapasitet på sine bobilparkeringer
  Står nå på den populære bobilparkeringen i Schleswig som vi ofte ikke har fått plass i sommersesongen. Nå er vann og tømming stengt og vi er 5 biler på de 42 plassene.

  • Øystein Bersvendsen
   16. desember 2019 at 17:17

   Prøv Eckernførde, nydelig sted og super Stellplatz.

   • Tor Henriksen
    16. desember 2019 at 22:10

    Takker Øystein og enig at Eckerførde er en Stellplatz i øvre skiktet på alle måter. Nesa peker nordover, så neste plass ble Citti med frikost imorgen tidlig. Var forøvrig vinterpris i Schlezwig på 12 Euro og på Citti er både vann og tømming åpen og 8 bobiler i natt på de 31 plassene

   • Redaksjonen
    16. desember 2019 at 23:05

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *