Misbruk ødelegger god mulighet for bobiler

Svartevikskajen stenges for bobiler og campingvogner etter misbruk. Bildet viser hvordan området har blitt benyttet. Foto: Stadsbyggnadskontoret.

Området er stort, men har ikke vært regulert for bobiler og campingvogner. Kommunen har likevel sett gjennom fingrene med at bobil- og caravanfolket har tatt seg til rette, men noen har valgt å stå der så lenge at de nærmest har blitt stående fast. Nå stenger kommunen området for alle utenom gående og syklister. 

Det er Sundsvalls kommun i Norrland som nå stenger av det meste av Svartevikskajen for biltrafikk. I en pressemelding skriver kommunen at den har sett på området som en mulighet for besøkende og har derfor til en viss grad akseptert at det har stått kjøretøy plassert i området i kortere perioder.

På Facebook hevdes det at det er campingvogner som har blitt stående på området over lang tid. Det bekreftes indirekte i kommunens pressemelding. Kommunens problem har vært at dette har blitt betraktet i for stor grad som et område for bobiler og campingvogner. Dessuten har det vært uroligheter på området, skriver kommunen. Derfor stenges nå kaiområdet helt av for kjøretøy. På en mindre parkeringsplass i området blir det tillatt å stå med bobil og campingvogn i inntil 24 timer sammen med andre biler.

Sundsvalls kommun har på sin egen hjemmeside oppført en kombinert bobil- og campingvognplass, Huli ved Haparandavägen utenfor sentrum. Der er det 44 plasser, men ut av bildet på hjemmesiden er denne fullstendig dominert av campingvogner. Det skal også finnes en bobilplass uten fasiliteter ved Clas Ohlson i sentrum av byen.

Del dette med andre:

  1 comment for “Misbruk ødelegger god mulighet for bobiler

  1. Hvis området er attraktivt for caravan- og bobileiere, bør kommunen heller vurdere gebyr fra besøkende, supplert med vakttjeneste. Det ville ha vært en vinn – vinnstuasjon. I stedet vil mange bobileiere vurdere å kjøre forbi Sundsvall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *