Misbruk fører til skilting og begrensninger

Den store parkeringsplassen på E10 på norsk side av Riksgrensen, kjent som Kongeplassen, er blitt litt for populær.

Her har bobiler og spesielt campingvogner blitt stående alt for lenge. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Det er Statens vegvesen som eier og drifter parkeringen som ligger på begge sider av E10 i Narvik kommune. Vegvesenet har opplevd utfordringer med at bobiler og campingvogner har blitt stående på plassen over lang tid. Disse hindrer brøyting og drift, og det blir dårligere plass til folk som skal på hyttebesøk, fjelltur eller trenger en pause i kjøringa.

Nå settes det opp skilt som viser at du kan campe på Kongeplassen maks to døgn i strekk. Bakgrunnen for dette er at campingvogner har blitt stående i flere uker, noen også med fortelt.

Slik blir det skiltet.

– Parkeringsplassen skal være et godt tilbud til alle, og ikke bare for noen få. Det er viktig at vi får brøytet om vinteren og driftet plassen hele året. Det er mange som skal på besøk på hyttene eller gå i fjellet både sommer og vinter. Det er også viktig for trafikksikkerheten at folk som kjører langt får tatt seg en pause, sier byggeleder Renate Dalmo i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Med de nye skiltene blir reglene tydelige for alle. Bobilturister fra inn- og utland er velkomne til å nyte naturen på Bjørnfjell og ta ei overnatting eller to på Kongeplassen. Og du kan fremdeles ta med vogna om du skal på helgebesøk til familien på hytta.

Tekst: Redaksjonen

Meld deg på Bobilverden.nos gratis nyhetsbrev

Del dette med andre:

  7 comments for “Misbruk fører til skilting og begrensninger

  1. Ville ønska at dette ble normen det alt for ofte at de bare blir helt forbud med overnatting 24h hadde vert ok på fleste plasser, jeg liker å kunne gå dagstur for så å lage mat er man kommer til bake til parkering plassen, overnatte for så og kjøra videre dagen etter på.

    • Kan skylde litt på bla tyskerne ellers da. De tar for seg så det holder, og fyller gjerne opp plasser brukt av lokale turgåere og fiskere🥵Da er noen få kroner på vips eneste løsninga🫣

      • Helt riktig. Har kjørt bobil siden 2015, og de første årene kunne vi stort sett legge oss til hvor som helst. Det var plass i massevis, og vi dro fra plassen uten å etterlate annet enn hjulspor. Etter at landet åpnet opp for turisme i kjølvannet av korona ble vi nærmest invadert av utenlandske bobilturister, og i særdeleshet tyske. Tidligere kunne vi ligge på små koselige plasser der det kanskje lå 2-3 norske med passe avstand. Etter at vi fikk åpne grenser igjen kunne vi finne de samme koselige plassene besatt av 8-10 tyske bobiler i tett formasjon. Og før året var omme hadde den samme plassen blitt skiltet med «Bobiler forbudt» i en eller annen utforming. Den ene plassen etter den andre led samme skjebne. Det har nå blitt så ille at jeg dessverre sterkt overveier å avslutte bobillivet. Og enda verre ser det ut til å bli i år – å dømme etter mengden tyske bobiler som allerede er å se på veiene. Sorry, men jeg ser svart på kommende sommer. Håper dette blir lest i Tyskland – og budskapet forstått. Jeg har ikke noe imot turister, men det får da være grenser.

  2. Veldig bra balansert av SVV dette synes jeg. Ikke helt forbudt for campinggjester, men begnsning på to døgn. Det bør være raust nok. 👍

  3. Hei !
    Ser mange plasser at det er kommet opp skilter med forbudt camping fra kl.20.00 til kl.08.00 .
    Kjørte innom flere plasser på Sørlandet , f.eks på gamle E-18 Lillesand -Grimstad .Nesten ingen eller ingen personer/ biler der i påsken .Hvorfor ikke få på skiltene fra en dato / måned til en senere dato/ måned der det er lov å campe/ overnatte ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *