Milliardomsetning for campingkjede i 2022

Nordens største kjede av campingplasser mer enn doblet sin omsetning fra 2021 til 2022. I dag ble resultatene, som viser at First Camp Group passerte milliarden, lagt fram.

Bø camping blir First Camps tredje norske campingplass. Foto: First Camp.

Kjeden, som nå har 64 campingplasser under sine vinger, har de fleste destinasjonene lokalisert til Sverige. Kjeden har et uttrykt ønske om å ekspandere sterkt i både Danmark og Norge.

I 2022 kjøpte First Camp Norsjø Ferieland, Gol Campingsenter og Bø camping i Norge. I Danmark kjøpte kjeden Århus camping, Råbjerg Mile og Klim Strand, og i Sverige Leksand resort og Sjöstugans Camping (gjennomført i 2023).

Regnskapet viser en organisk vekst på hele 18 prosent av en omsetning på 1 004 000 000 SEK. Det er mer enn en dobling fra 2021 da omsetningen var på 473 000 000 SEK.

Resultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) økte fra 115 000 000 til 201 000 000 SEK.

– Kombinasjonen av fortsatte oppkjøp, investeringer i våre produkter- og kommersielle aktiviteter, sterk etterspørsel i markedet og effektivt operativt arbeid, gjør at vi kan presentere dette rekordresultatet. I tillegg til disse sterke økonomiske resultatene har vi også oppnådd et rekordresultat i gjestetilfredshet i løpet av året, sier konsernsjef Johan Söör i First Camp Group i en pressemelding.

First Camp Group ble i januar tatt opp til børsnotering på Nasdaq Stockholm.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Milliardomsetning for campingkjede i 2022

 1. Ikke rart de har økt fortjenesten, de tar jo blodpriser, har sluttet å kjøre inn på disse plasser, har snudd hver gang etter at jeg har spurt etter døgn pris og nu har de tatt over en av våre favoritt plasser i Norge så har også vert der for siste gang..

 2. Men er det bra eller dårlig for campingfolket? Ofte er det vel slik med oppkjøp at prisen øker drastisk – uten at det skjer noen som helst med fasilitetene. De som kommer innom igjen opplever da bare en høyere pris, og det er det.

 3. Desverre er First camp, priset langt over det som er fornuftig, vi har tidligere brukt First camp veldig mye, men fra i fjor var det slutt, prisene står overhode ikke i forhold til fasilitetene😩

 4. Med økende antall bobiler og stadig vanskeligere å freecampe over hele Europa, var denne utviklingen forventet. Synd at noen skal tjene seg søkkrike på dette, uten å tilby folk mer for de økte kostnadene.
  Eneste mulighet vil være å boycotte disse plassene, før de kjøper opp alt og skrur opp prisene enda mer.

 5. Tror det er mange som oss.
  2 eldre som bruker det som bobilen er utstyrt med.
  Bruker camping plass for parkering og kobler til strøm.Hva er riktig pris, parkering ? strøm ?
  Tror tiden er inne for annet sted å overnatte eller Disse plassene priser opp og opp. Høyes pris når det er flest besøkende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *