Militærøvelse forstyrrer trafikken på nord-norske veier

Fram til 16. mars vil det være økt militær trafikk på veiene i Midt-Troms i forbindelse med Forsvarets øvelse Joint Viking 23.

Øvelsen Joint Viking vil forstyrre trafikken i Troms og Finmark den kommende uka. Her fra E6 sør for Bardufoss. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Statens vegvesen og Troms og Finnmark fylkeskommune ber i en pressemelding trafikanter og publikum være ekstra oppmerksomme, og beregne litt ekstra reisetid.

– Militær trafikk og øvingsaktivitet kan føre til forsinkelser i de berørte områdene, forteller Siril Veiåker Nilsen, seksjonssjef for Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen.

Disse veistrekningene blir særlig berørt:

E6 Bjerkvik – Nordkjosbotn
Fv. 84 Tennevoll – Sjøvegan, Løksebotn – Skøelv
Fv. 851 / Fv. 7812 Brandvoll – Sjøvegan
Fv. 86 Skøelv – Bardufoss
Fv. 87 Bardufoss – Skjold
Fv. 855 Buktamoen – Finnfjordbotn
Fv. 854/87 Moen i Målselv – Skjold
Fv. 7834/Fv. 7890 Kjellmoen – Storsteinnes
Vær ekstra oppmerksom

Under feltøvelsen vil det være aktivitet på og langs veinettet i disse områdene. Øvingsområdene vil være skiltet spesielt.

– Vi ber trafikantene være ekstra oppmerksomme i disse områdene, oppfordrer Nilsen.

Statens vegvesen og Troms og Finnmark fylkeskommune oppfordrer trafikantene til å følge med på trafikkinformasjon og informasjon som gis av Forsvaret og andre myndigheter om øvingsaktiviteten.

– Dette er spesielt viktig for trafikanter i de områdene som blir berørt under selve øvelsen. Generelt oppfordrer vi trafikantene til å beregne litt ekstra kjøretid, sier Øyvind Strømseth, avdelingsleder for infrastruktur i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *