Mil etter mil med gode opplevelser

Ingenting kommer opp mot virkeligheten, men Cecilie Larvåg har gjort et solid stykke arbeid med den nye boka om Nasjonale turistveger. Du vet kanskje at det er 18 slike strekninger fra nord til sør?

Nasjonale turistveger er en satsning Statens vegvesen har drevet gjennom mange år og arbeidet er ennå ikke helt ferdig. Nå er det lansert en ny bok som ikke bare tar for seg veistrekningene, men også opplevelsene langs og rundt veien.

Cecilie Larvåg har skrevet boka Mil etter Mil. Den handler om opplevelser på, langs og rundt de Nasjonale turistvegene. Om du ønsker å se noe annet enn naturen som suser forbi bilvinduet, får du her impulser til opplevelser, attraksjoner og turer.

To innholdsfortegnelser
Mil etter Mil har to innholdsfortegnelser. Hovedinnholdet er naturlig nok inndelt etter de 18 strekningene. Litt på siden finner du henvisninger til 17 korte oppslag om alt fra kunstmuseer til årstider og nordlys.

Seksjonene for de enkelte strekningene er typisk bygget opp med en generell omtale av området og nydelige bilder langs veien. Deretter følger et kart det faktisk er mulig å kjøre etter og samtidig ha de viktigste punktene foran seg.

Nasjonal turistveg Gaularfjellet er en av de mindre kjente turistveiene. I tillegg til flott utsikt, finner du den 21 km lange Fossestien som passerer 14 fosser og sju vann. Foto: Jarle Wæhler/Statens vegvesen.

Plutselig dukker det opp en personlig stemningsrapport fra en opplevelse eller en innsiktsartikkel om for eksempel isbreer. Så lærer du litt også.

I andre seksjoner dukker det opp titler med kjentfolk. Ikke kjendiser, men lokale kjentfolk som har noe å tilby de som reiser forbi. Det kan være små lokale osteprodusenter eller en skinnmester som formidler kunnskap om kulturarv og tradisjon. Innimellom kan det dukke opp et lite oppslag om matglede og lokale mattradisjoner du kan oppleve.

At du også kan ta noen avstikkere når du er på bobiltur, som for eksempel en topptur eller en fisketur, når du likevel er der, er krydder i boka.

I reiseboka om Nasjonale turistveger finner du flere innsiktssaker å bli litt klokere av. Historien om 1500 år med dunproduksjon på Helgelandskysten er en av dem.

Planlegging eller høytlesing underveis
Dette er en bok du kan bruke til planlegging, men den er også verd å ta med på turen. Personen i høyre forsete kan for eksempel lese høyt og være aktiv underveis.

Selv synes vi boka har en noe svak tittel og at pagineringen blir litt borte i alle de flotte bildene og illustrasjonene, men det er bagateller i den store sammenhengen. Det er innholdet som teller.

Undertegnede har kjørt alle så nær som en av de Nasjonale turistvegene. Mange strekninger er kjørt flere ganger med bobil. Likevel blir denne boka med på neste tur. Nye opplevelser venter.
Boka er skrevet for alle som reiser langs de 18 strekningene – enten de sykler eller kjører bobil.

Boka Mil etter Mil med undertittelen Langs Norges 18 nasjonale turistveger er skrevet av Cecilie Larvåg og utgitt av forlaget Scandinavian Vibes. Boka er på 324 sider og koster kr 299. Boka er nå tilgjengelig i bokhandel.

Bokomtale: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Mil etter mil med gode opplevelser

  1. Spennende omtale. Skaffet med kartet utgitt av Esso for endel år siden. Har bestilt boken på Haugen. De hadde rabatt og fri frakt. 262 kroner. Takk for tipset Knut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *