Messecamp 2020 – garantert

I forbindelse med årets Caravanmesse på Lillestrøm blir det garantert messecamp for om lag 750 bobiler og vogner. Ikke på gress, men med fast grunn under hjulene. Og det beste; I år er Caravanmessen uka etter Dyrskun.

Messecampen er tilbake på Hellerudsletta – ikke som en nødløsning som i fjor, men som et planlagt tilbud. Her et glimt fra 2014 på Hellerudsletta. Foto: Knut Randem.

Tilbake til røttene kan man vel egentlig si om årets messecamp. Hellerudsletta blir stedet. Her ble messecampen kastet ut for et par år siden. Etter flere forsøk på å finne fram til gode alternativer regnet forsøket i 2019 bort og en nødløsning ble i hui og hast satt opp på Hellerudsletta. Dette ga åpenbart grunneieren mersmak.

Messegeneral Konrad Sel sier til Bobilverden.no at de i forståelse med bonden som var villig til å stille et jorde til rådighet for messecamp i 2019, har innsett at dette er et for usikkert og væravhengig sted å ha en messecamp. Den regnet da også bokstavelig talt bort i fjor.

Denne uka har Caravanmessen inngått avtale med Hellerudsletta eiendom om bruk av plassen, som nå er gruset opp og i bedre stand for messecamp enn tidligere.

Foreningene blir med
Som det var planlagt i fjor blir begge foreningene med og tar ansvaret for ordnet og ryddig parkering på messecampen. Både Norsk Bobilforening, region øst og Norsk Bobil- og Caravanclub, avdeling Romerike har sagt ja til å ta på seg jobben med å sørge for trygg parkering etter brannforskriftene.

Messegeneral Konrad Sel gleder seg over igjen å være tilbake på Hellerudsletta med en planlagt messecamp. Foto: Knut Randem.

Området som benyttes til messecamp på Hellerudsletta er en del av et parkeringsområde. Der vil det koste kr 200 per døgn å stå. Prisen er uten strøm og betales på parkeringsautomat eller med en app. Sel regner med at det blir plass til om lag 750 bobiler og campingvogner.
– Det høyeste antallet enheter vi har hatt på messecampen er 516 så vi har kapasitet til en solid økning. Plassene kan ikke reserveres på forhånd og du får tildelt plass i den rekkefølgen du kommer.

– Det vil bli mulighet for et begrenset antall plasser med strøm, men detaljene om disse er ennå ikke fastsatt, sier Sel.

Som tidligere år på Hellerudsletta blir det også i år gratis shuttlebuss til messa på Lillestrøm. De vil gå kontinuerlig gjennom åpningstiden.

Det kan bli ganske så attraktivt å stå på Hellerudsletta. Grunneieren etablerer nye tilbud i området og disse vil kunne brukes av de besøkende på messecampen. Sel lover imidlertid å komme tilbake til dette senere.

Årets messecamp åpner onsdag 16. september. Det er dagen før Caravanmessen 2020 åpner sine dører.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Statens vegvesen har åpnet døra på gløtt

I det stille har Statens vegvesen åpnet døra på gløtt for godkjenning av andre enn samfunnskritiske kjøretøy. Men kapasiteten er Read more

Krever strakstiltak for bobilbransjen

Bransjen omsetter for milliardbeløp på denne tiden av året. Når Statens vegvesen holder dørene stengt tærer det hardt på likvide Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *