Messe vokser til ny rekordstørrelse

Årets utgave av den tyske messa Caravan salon utvider i år med tre nye haller og får 600 utstillere.

Caravan salon vokser i 2022 til 16 haller. Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Caravan salon skal være verdens største presentasjon av bobiler. I år avvikles den i dagene 26. august til 4. september. Messen for bobiler, campingvogner og utstyr har utvidet sortimentet betydelig sammenlignet med året før og viser hele campingverdenen i like mange haller som alltid.

– Vi er veldig fornøyde med at vi lyktes i å overbevise mange nye selskaper og mange gjengangere av konseptet vårt. Utstillingsområdet vil vokse med tre saler. Det betyr at vi skal presentere utvalget til 600 utstillere på 250 000 kvadratmeter fordelt på totalt 16 haller. Caravan salon er det eneste stedet å se hele utvalget av merker, og tilbyr dermed den typen direkte produktsammenligning som også bare er mulig hos oss i Düsseldorf, sier Stefan Koschke, prosjektdirektør Caravanning & Outdoor i en pressemelding.

I Düsseldorf vil alle mobile fritidsentusiaster finne både kjøretøyhøydepunkter og en enorm portefølje av tilbehør, teknisk utstyr, avtakbare deler, taktelt, bobiler, camping- og campingtilbehør, utendørsklær, reisemål, campingplasser samt bobilplasser.

Trend mot individuelle og naturnære reiser
– Å feriere med bobiler og campingvogner har hatt et enormt og stadig voksende vekst i mer enn ti år. Pandemien forsterket deretter trenden mot individuell reise og reise nær naturen igjen, sier Daniel Onggowinarso, administrerende direktør for Caravaning Industrie Verband eV (CIVD):
– Siden det er blitt mulig å reise igjen, nesten uten restriksjoner, planlegger folk sine feriedager i full fart.

Forhåndsvisningsdag første fredag
For første gang vil den første fredagen fungere som forhåndsvisningsdag. Ved siden av medierepresentanter og fagbesøkende vil utstillere også kunne invitere sluttbrukere slik at de kan utforske messeområdet den første dagen i en rolig atmosfære.
– Med dette alternativet ønsker vi å videreutvikle den første fredagen av messen samtidig som vi lar våre utstillere invitere sine kjøpere selektivt. Dette skaper en profesjonell ramme for å diskutere bestillinger, forretningsutveksling og nettverksbygging, forklarer Stefan Koschke.

Caravan salon avsluttes 1,5 uker før den norske Caravanmessen åpner på Lillestrøm. Dit vil de viktigste nyheten komme direkte fra Düsseldorf. Men for de mest interesserte er Caravan salon en «godtebutikk» du ikke kommer gjennom uten å være der i flere dager. Bobilverden.no dekker som vanlig både Caravan salon og Caravanmessen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *