Messe med ekstra hall

Messegeneral Konrad Sel har kontroll dagen før åpning av Caravanmessen 2013. Foto: Knut Randem

Konrad Sel byr på ekstra stor messe i år. Arkivfoto: Knut Randem

Caravanmessen på Lillestrøm blir i år vesentlig større enn i fjor. En ekstra hall og bedre belegg i de andre hallene gjør at årets messe vipper over 30.000 kvm. Det gjør den nesten jevnstor med Elmia i Sverige.

– Dette er bransjens viktigste kick-off, sier daglig leder Konrad Sel i Utstillingsplassen Messer AS. De arrangerer messen i nært samarbeid med Norges Caravanbransjeforbund (NCB).
– I år tar vi også i bruk B-hallen hvor Adria og Kabe skal regjere alene over 3600 kvm. De gjør en knallhard satsning, og vi kan gjerne kalle dette Adria-Kabe-hallen. Arealet de tradisjonelt har benyttet har blitt leid ut og vi utnytter plassen bedre. Dermed har vi samlet økt utstillingsarealet med nesten 5000 kvm og er så vidt over 30.000 kvm, forteller Sel.
– Det gjør at vi er nesten jevnstore med Elmia.

Mer salg
Sel forteller at de tidligere har fått klager på at det er for lite å kjøpe på Caravanmessen og at den mest har fungert som en inspirasjonsmesse. Det endrer seg i år, om vi skal forstå Sel rett.
– Det er morsomt å se at vi nå har fått med oss flere utstyrsleverandører som utstillere. Her blir det mulig å kjøpe alt fra bestikk til møbler. Utvalget er mer innholdsrikt enn tidligere.
Det blir selvfølgelig også mulig å kjøpe seg en bobil, men flere vil nok bære med seg innkjøpene når de forlater messa.
Sel forteller at 22 bobil- og campingvognmerker blir representert på Caravanmessen.
I 2013 hadde Caravanmessen over 18.000 besøkende innenfor dørene. Sel håper på det samme tallet eller litt mer i år.
– Markedet har vært tråere i første halvår, men jeg hører at det har vært bra salg i august. Uansett pleier vi å ha et veldig jevn besøk fra år til år, sier Sel.

Solifer var med i fjor, men kan ikke være med på Caravanmessen i år. Kravene til medlemskap i NCB er skjerpet, forteller Sel. Det kreves at alle forhandlere på bobil- og campingvognstands på Caravanmessen skal være medlemmer av NCB. Det er ikke tilfelle med alle Solifer-forhandlerne.

Caravanmessen åpner torsdag 18. september kl 12 og holder åpent fram til søndag 21. september, hver dag til kl 18. Fredag til søndag åpner messa kl 10.

Messecamp både her og der
Som vanlig blir det stor messecamp på Hellerudsletta i regi av Norsk Bobil- og Caravanclub avdeling Romerike. De satser på sosialt samvær og stiller med busstransport til og fra messa på Lillestrøm fredag, lørdag og søndag.
Her blir det åpen bistro med servering både fredag og lørdag kveld. Samtidig arrangerer Exporama oktoberfest lørdagskvelden.
Bobilparkeringen på Sjølyst i Oslo holder utvidet sesongåpent inntil Caravanmessen stenger søndag. Derfra går det tog til Lillestrøm.

Oppdatering: Avsnittet om Solifer er noe justert 10. september kl 11.

 

Les også: Alternativ messe for Solifer på Hellerudsletta

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *