Mer ny E6 i Helgeland før fellesferien

Prosjektet E6 Helgeland nord nærmer seg ferdigstillelse. Gjennom de siste årene fra byggestarten i 2015 er over 45 km ny europavei overlatt til trafikantene. Før fellesferien blir det satt trafikk på ytterligere 6,5 kilometer.

Deler av nye E6 fra Krokstrand og opp på Saltfjellet blir åpnet før fellesferien. Foto: Marius Skjerve Staulen.

– Det er snakk om fire kilometer fra Krokstrand og nordover, i tillegg til ca 2,5 kilometer i parsellen Raufjellforsen–Krokstrand, forteller delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen i en nyhetsmelding.

Forbi Krokstrand går E6 i en ny linje bak Krokstrand kafé. Her bygger entreprenør Hæhre også en rasteplass med parkering. Rasteplassen og den nye brua blir åpnet senere i år.

Før sommeren åpnes 6,5 kilometer ny europavei nord og sør for Krokstrand. Her ser du dagens Krokstrand bru, og den nye brua, som ferdigstilles i høst. Foto: Marius Skjerve Staulen.

62 kilometer ny vei
E6 Helgeland nord er ett av tre delprosjekter i utbyggingspakken E6 Helgeland. Det første spadetaket ble tatt i september 2015 og i løpet av senhøsten skal alle parseller, totalt 62 kilometer ny veg, være åpnet for trafikantene.

Det vil gjenstå en del etterarbeid, som oppmerking og revegetering av sideterreng. Oppmerking på strekningen Strandjord-Raufjellforsen blir gjort i august. I tillegg skal deler av gamle E6 fjernes, blant annet gamle Messingslett bru over Ranaelva. Den blir revet våren 2020.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Mer ny E6 i Helgeland før fellesferien

    • Ja det er bompenger. Nå åpnes en ny veistrekning sør for korgfjellet også og den var meget etterlengtet, da gammelveien er en katastrofe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *