Mer folk på veiene i sommer

Majoriteten av den norske befolkningen sier at de vil følge UDs reiseråd denne sommeren. Med andre ord, de fleste planlegger norgesferie også i år.

Få planlegger utenlandsferie i sommer. Foto: Knut Randem.

Det viser en undersøkelse Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind i slutten av mai. 85 prosent av de spurte oppgir at de vil følge reiserådene til UD. I en pressemelding konkluderer Fremtind med at de fleste dermed planlegger norgesferie i år.

Koronabarometeret publisert av Innovasjon Norge i forrige uke viser at 70 prosent av oss planlegger norgesferie. Forskjellen mellom de to undersøkelsene kan ligge i spørsmålsstillingene.

Mange forventer at reiserådene for “beskyttede personer” (vaksinert, negativ test, har hatt Covid-19) vil endres av Utenriksdepartementet fra 1. juli. Det kan være årsaken til at forskjellen mellom de to undersøkelsene er så stor.

– Vi fikk de samme resultatene i mars, og det viser at nordmenn har fornuftige forventninger til årets sommerferie. Det vitner om gode holdninger med tanke på smittesituasjonen – på tross av at vi alle er koronalei og egentlig har mest lyst på en utenlandstur, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Totalt oppgir 10 prosent at de vil trosse UDs reiseråd og reise utenlands i sommer. 8 prosent av disse vil reise utenlands om de er vaksinert, mens 2 prosent vil reise selv uten at de er vaksinert, skriver Fremtind.

I Fremtinds undersøkelse oppgir halvparten at de skal være hjemme i sommer. Hele 42 prosent oppgir at de skal på bilferie, mot 32 prosent i fjor. 5 prosent oppgir at de skal på campingferie.

Både koronabarometeret og Fremtinds undersøkelse viser større interesse for norgesferie i år enn i fjor.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Flere enn i fjor velger norgesferie
Les også: Regjeringen forlenger reiserådet til 1. juli og forbereder koronasertifikat
Les også: Åpner reiseforsikring for reiser i EU
Les også: Uenige om gyldig reiseforsikring

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *