Menn vet mest, men mange kjører lenger enn de er forsikret for

En ny undersøkelse viser at hver femte ikke vet hvilken kjørelengde bilen er forsikret for. Kjører du lenger enn du har betalt for, risikerer du å måtte dekke en større andel av skadene selv, sier forsikringsselskap.

Hvis du kjører lenger enn du er forsikret for, risikerer du å måtte dekke en større andel selv hvis du er involvert i et uhell. Foto: iStock.

I en landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat for Codan Forsikring, sier 21 prosent av nordmenn med bil i husstanden at de ikke vet hvilken kjørelengde bilen eller bilene er forsikret for.

– Vi får årlig inn mange bilskader der føreren har kjørt lengre enn kjørelengden bilen er forsikret for. Undersøkelsen bekrefter vår opplevelse av at mange ikke er bevisste på dette punktet i forsikringen, sier Andrea Lystad, skadesjef for motor i Codan Forsikring i en pressemelding.

Det kan bli kostbart å være involvert i et uhell hvis du har kjørt lenger enn du er forsikret for.

– Det er en grunn til at kjørelengden er viktig når du forsikrer bilen. Jo mer du bruker bilen og jo lenger du kjører, dess større er den generelle risikoen for at du får en skade på bilen. Hvis du ikke er tilstrekkelig forsikret, risikerer du å måtte dekke en større andel selv hvis du er involvert i et uhell, sier Lystad.

Endret kjøreadferd
Nordmenns kjøreatferd har endret seg i år, med hjemmekontor i stor utstrekning, kombinert med bilferie.

– For mange har det vært mindre kjøring, mens en del har fått økt kjørelengde på grunn av langkjøring på norgesferien. Til tross for dette er det overraskende få som har opp- eller nedjustert forsikringen hos oss, sier Lystad.

Dobbelt så mange menn vet kjørelengden
Norstat-undersøkelsen viser at over dobbelt så mange menn som kvinner vet hvilken kjørelengde husstandens bil eller biler er forsikret for. Av de som har bil, svarer 29 prosent av kvinnene mot 13 prosent av mennene «nei» eller «vet ikke» på spørsmålet om de vet hvilken kjørelengde husstandens bil er forsikret for.

– Vi vet at menn i større grad enn kvinner tar hånd om forsikringsavtalene i hjemmet, og det vises også i vår undersøkelse, sier Lystad.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *