Mefjordvær oppgraderes og får tilbud til bobiler

Stadig flere turister finner vegen til idylliske Mefjordvær ved Nasjonal turistveg Senja. For å møte trafikken tar Berg kommune og Statens vegvesen grep. Høsten 2019 starter arbeidet med nytt turistvegtoalett, bobiltømming og parkeringsplass.

Mefjordvær på Senja. Foto: Werner Harstad/Statens vegvesen.

Mefjordvær er et historisk fiskevær i Berg kommune og ligger godt plassert mellom storhavet og høye fjell på en seks kilometers avstikker på Nasjonal turistveg Senja. Området byr på spennende historier og ferdsel i flott natur, men servicefasilitetene for besøkende er modne for et løft, skriver Statens vegvesen, Turistvegseksjonen i en pressemelding.

Parkeringsplassen. Illustrasjon: TYIN tegnestue AS.

Om få måneder er en større oppgradering ved moloen i gang. Til å tegne prosjektet har Statens vegvesen engasjert arkitektkontoret TYIN tegnestue AS.

– Vi tror prosjektet blir en bra oppgradering til stedet, både for de som bruker området i det daglige og for turister som kommer langveisfra, sier Andreas Grøntvedt Gjertsen, arkitekt i TYIN tegnestue AS.
Stedet skal ryddes. Eksisterende utedo, busskur, containere og fylling fjernes og området revegeteres med strandfloraen i området.

– Toalettbygget blir det viktigste elementet. Det består av to toaletter under et utvidet tak som også skjermer for været. I bygget blir det lagt ekstra vekt på gode, solide materialer for å tåle vindkreftene som kan rive heftig i vinterstormene, sier han.

Foruten toalettet bygges parkeringsplass, det kommer tømmestasjon for buss og bobil, søppelhåndtering og bussholdeplass. Den karakteristiske moloen får også et velfortjent løft.

Illustrasjon: TYIN tegnestue AS.

– Moloen er mye brukt av både fastboende og turister. Med varierte sitteplasser og fastmonterte blomsterkasser vil vi gjøre vandringen over moloen til en flott opplevelse, sier Grøntvedt Gjertsen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Berg kommune på Senja, Statens vegvesen, Turistvegseksjonen og lokalmiljøet i Mefjordvær. Arbeidet lyses ut på anbud i mai/ juni.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *