Med båt i bobilen

Noen kjører båt, noen kjører bil. I sommer har vi kjørt bobil med båt i.

Padling og bobil.

Med kajakk og kano kan du komme deg frem på ellers utilgjengelige steder, båtene takler grunt vann, og fordi du ikke lager lyd, unngår du å skremme vekk fugler og dyr. Etter mange timer i bobil er det også flott å få litt bevegelse i kroppen, og utfordre musklene sånn passe.

Å komme seg utpå
Annonsen dukket opp på Finn i vår: «Brukt, oppblåsbar tomanns-kajakk til salgs». For de av oss som har padlet kajakk før, er denne åpne båten opplagt en kano. Men materialet er overraskende solid – av samme type som surfbrett, og ja – den pumpes opp. Etter bruk tømmes den for luft, brettes sammen, puttes i en trillebag med skulderstropper og stappes inn i bilen.

Da vi kom til Skjolden og parkerte nederst mot vannet på Nymoen Hytter og Camping var ett klart; Her skulle båten benyttes.

Oppblåsbar båt er lett, og tar liten plass.

Eidsvatnet får tilførsel fra en breelv. Sedimentene derfra gir vannet den ubeskrivelig vakre smaragdgrønne fargen. Slikt er det gøy å flyte over. Det er fullt mulig å fiske fra kajakk og kano. Vi valgte å nyte padlingen og vannet, så kan fiskingen vente til en annen gang…

Velg en båt som er enkel å håndtere.

Å tenke på
Å padle kan være rene idyllen, det kan også være livsfarlig. På flatt vann, med redningsvester og ikke for langt fra land, blir en i verste fall våt og kald. Men skal en utpå i litt bølger, eller padle langt, bør en avgjort ha noe padleerfaring.

Båten i artikkelen er beregnet for to, men har plass til tre, og håndterer 250 kg. Med maks vekt har den lavt fribord. På saltvann ville den ha ligget høyere i vannet. Uansett er dette ikke en en båt for røft vann eller vind, men som flattvannsbåt på bobilturen fungerer den utmerket.

Å padle gir innimellom ubeskrivelige naturopplevelser. Som her på Eidsvatnet i Skjolden.

Hvis du padler i mørke eller skumringen, kan du med fordel ha lys på båten. At du ser nok til å manøvrere, betyr ikke at andre ser deg. Ta med vann, og mat & drikke hvis du skal være utpå ei stund. Det er dumt å tappes for krefter uten å ha noe å fylle på med.

Hos Nymoen Hytter og Camping i Skjolden våkner du til en utsikt som knapt kan beskrives med ord. Å komme seg utpå dette vannet er virkelig et pluss.

Firbente i båten?
Det er fullt mulig å ha med hund i båten. Forutsetningen er at hunden er trygg og kan være stille, og at båten ikke lastes for tungt. NB: Husk redningsvest på alle.

Dette trenger du:
Klær som gir deg god bevegelse, uten å være for store. Husk: Du skal kunne svømme i det du har på deg.
Padlevest.
Vanntett pose til nøkler og telefon.
Evt. fiskeutstyr.

Besøker du Skjolden uten å ha med båt, kan du leie kajakk hos Adventure tours, de tilbyr også rib-turer på fjorden. Gjester hos Skjolden hotell kan som disse jentene bade fra hotellbrygga og leie kajakk på hotellet.

På taket eller inni?
En oppblåsbar kajakk eller kano kan neppe gi samme padleopplevelse som ordinære båter av topp klasse. Men når målet er litt fisking, litt bevegelse i kroppen, litt avveksling og muligheten for å komme seg utpå vannet, kan en slik båt avgjort anbefales.

Bobilen som ble benyttet har ikke takbøyler, men romslig garasje. Det er enklere å løfte den lette båten inn og ut av garasjen, ennå å styre med å få en hel båt opp på bobiltaket. For dit er det høyt, og taket er pepret med takluker, parabolantenne og airconditionanlegg. Hva mener du om valg av båt for bobilturen? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Tekst og foto: Inger Anita Merkesdal, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Med båt i bobilen

  1. Vi har en Savylor madison oppblåsbar kano som vi vanligvis bruker under bobilturer til Kroatsia. Stødig og fin. Vi har med vanntettsekker med litt næring og vannflasker.
    Har kjøpt 2 sett årer slik at vi kan padle som i en kajak om vi ønsker mer fart. Den veier 16 kg og alt er i en bag. Ligger bak i lasterommet nå. Skal ut på vannet så snart været bedrer seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *