Med ”alkoven” bak

Med denne "alkoven" trukket ut blir det plass til to soveplasser. Foto: Knut Randem.

Med denne «alkoven» trukket ut blir det plass til to soveplasser. Foto: Knut Randem.

Det tyske firmaet Bettmobil Gmbh bygger bobiler med Volkswagen Multivan som basiskjøretøy. Sengeløsningen deres er mildt sagt sjelden. De leverer to modelltyper, men du kan også kjøpe sengeløsningen om du har bilen fra tidligere.

Det er sengeløsningen som gjør Bettmobils løsning så spesiell. Til dette kompakte kjøretøyet har de laget en sengeløsning som kan trekkes ut av bakdøra. Døra danner tak over soveenheten og modulen er tilpasset slik at det blir helt tett rundt den.

Under soveenheten er det tilgang til noe skapplass fra utsiden. Innvendig er den kompakt, men praktisk innredet med kjøkken-, oppvask- og kjøleskapsmoduler samt noen skap. Du kan valgfritt få et utendørskjøkken slik at hele kokeplassen med et håndgrep kan flyttes ut av bilen.

I salongdelen har den et rommelig bord, som demonteres ved kjøring. Begge forsetene kan snus bakover.

Levert som komplett bobil kan den fås med høyt, fast tak eller med løftetak. Varianten med fast tak vil antakelig tilfredsstille kravene til engangsavgift for campingbil. Forskriften stiller som kjent krav til fast høyde under taket og bo-innredning for å gi lav engangsavgift.

Bilen er spartansk utstyrt med tanker – 20 liter ferskvann og 10 liter gråvann er det plass til. Kjøleskapet er på 50 l. Det er også plass for et campingtoalett.

Selv om det oppgis at sengemodulen er isolert er denne bobilen neppe egnet for norske vintre, men vil nok ellers kunne oppfylle kravene til en som ikke vil ha all verden av luksus, men heller opplevelser utenfor bilen.

Grunnbilen (VW Multivan) har en egenvekt på ca 2200 kg og en lasteevne på 8-900 kg avhengig av modell. Det er ikke oppgitt vekt på innredningen fra Bettmobil, men den er ikke mer omfattende enn at dette bør kunne holde.

Dersom du har grunnbilen fra tidligere, kan du nøye deg med å kjøpe sengeløsningen og andre innredningsmoduler. Bobilverden kjenner ikke til at Bettmobil selges i Norge.

Les også: Produsentens egne bilder av Bettmobil (ekstern lenke)

Bettmobil har enkel og kompakt innredning, som inneholder de riktige elementene. Foto: Knut Randem.

Bettmobil har enkel og kompakt innredning, som inneholder de riktige elementene. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *