Matglede og stemning på Geilo i oktober

Spennende mat om dagen. Oktoberfest og ompa-stemning om kvelden. Eller vinfestival en uke tidligere. Geilo har spennende ting på tapetet i oktober.

Norsk Matglede, oktoberfest og vinfestival. Geilo byr på litt ekstre i oktober. Foto: Visit Geilo.

Det handler om matglede. Norsk Matglede har befestet sin posisjon som formidler av norske og lokale mattradisjoner. 8. oktober stenges Geilo sentrum og det arrangørene kaller Norges viktigste mat-arrangement går av stabelen. Det handler om småskalaproduksjon, økologiske råvarer og kortreist mat.

– Norsk Matglede arrangeres helgen i den første høstferieuken, og passer dermed uansett om du og familien har høstferie i uke 39 eller 40. Det er 19. gangen Geilo arrangerer Norsk Matglede, og vi ser at det er rekordstor pågang fra utstillere. Veldig hyggelig å se at både nye og gamle utstillere ønsker å være med. Vi vet at dette arrangementet er et fast treffpunkt på fjellet for mange, og det tiltrekker seg mange besøkende, sier Stine Holtedahl, ansatt i Visit Geilo og deltager i arrangørgruppa.

– 8. oktober er datoen for Norsk Matglede og arrangementet foregår i et bilfritt Geilo sentrum. Her vil det være et utvalg av utstillere, deriblant lokale matprodusenter som byr på kjøtt, fisk, søtsaker, oster, honning og grønnsaker. Det vil også bli lagt opp til auksjon, barneaktiviteter og noen andre overraskelser på programmet, sier Holtedahl, og legger til at for de mest ivrige er det også mulig å avslutte dagen med den tradisjonsrike Oktoberfesten som har vært arrangert på Geilo i flere tiår.

Mens matfestivalen er åpen for alle, må du forberede deg noe mer om du skal være med på Oktoberfesten.

I et stort telt i Vestlia inviteres det til en heidundrendes fest. Det blir ompa-musikk, tyrolerstemning, allsang, tradisjonell tysk Oktober-meny og drikke, men du bør kjøpe billetten på forhånd. Se mer informasjon hos arrangøren her (ekstern lenke).

Men Geilo har også noe å by på for den som foretrekker vin. Helgen før arrangeres vinfestivalen Stetten med vinsmaking og kurs. Den har blitt en tradisjon enten du er nybegynner eller viderekommende i kunsten å nyte vin.

Under Stetten kan du delta i vinvandringer med det arrangøren kaller lynraske smakinger hos forskjellige serveringssteder i Geilo sentrum, du kan delta i vinmesse i sentrum eller melde deg på en “Winemakers Dinner” der vin og mat loves å være av høy kvalitet. Detaljer om arrangementene og billetter finner du hos arrangørene her (ekstern lenke).

Det er ikke lagt opp noe eget tilbud for tilreisende i bobil, men Holtedahl sier til Bobilverden.no at Øen turistsenter har 70 plasser og Geilo hytter og camping har 25 plasser for besøkende i bobil. Hun regner med at det skal være tilstrekkelig i år. Begge plassene ligger om lag 2 kilometer fra sentrum.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *