Markedsdager som utfluktsmål med bobilen

Marked kan være så mangt. Store arrangementer som Rørosmartnan, men også små og lokale markedsarrangementer som det kan det være trivelig å reise til, enten du er i Norge, Sverige eller Danmark. Men hvor skal vi dra? Når?

Årets Rørosmartnan avsluttes i dag, men det er mange andre markeder, festivaler og messer det kan være trivelig å reise til i løpet av året. Foto: Knut Randem.

Nå kan begrepet marked være noe utvannet. Er for eksempel en salgsmesse et marked? Ja, mener markedsboka.no. Den samler informasjon om norske markeder og messer. Og det er faktisk ganske mange ulike markeder, messer og festivaler som arrangeres rundt omkring i landet.

Som så mange andre har heller ikke vi noen god oversikt over hvor det finnes arrangementer det kan være spennende å reise til. Vi kan derfor ikke hevde at du får med deg alt i Markedsboka, men en begynnelse er det uansett. Siden har en kalender du kan klikke på for å se aktuelle arrangementer.

Vårt inntrykk er at grannen i øst har en sterkere markedstradisjon enn i Norge. I Sverige finner vi marknadsdagar.se. Også her finner du en kalender, men du kan også sortere etter den delen av landet du ønsker å besøke eller etter markedskategorier.
Her finner du også egne lister for Danmark, Finland og Norge, men de nasjonale sidene ser ut til å ha best dekning med flere arrangementer. De har også en egen side for markeder og festivaler i Tyskland.

En tilsvarende hjemmeside i Danmark er markedskalenderen.dk. Her finner du markeder oppført etter dato, kategori eller sted og med lenke til det enkelte markedets side.

På by-markedsfester.dk er det en oppføring av organiserte markeder gjemt under «link» i menyen. Der får du lenker til lokale markeder sortert på Sjælland, Fyn og Jylland. Her er det ingen sorterings- eller kalenderfunksjon så det kan være litt vanskeligere å få oversikten enn på sidene nevnt over.

Om du liker markeder har du nå kanskje fått et bedre grunnlag til å planlegge neste utflukt i bobilen?

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *