Markeds- og messehelg i Värmland

Store deler av messa er utendørs. Foto: Fritidsmässan.

Store deler av messa er utendørs. Foto: Fritidsmässan.

Siste helg i mai er det duket for både markedsaktiviter og fritidsmesse i Kristinehamn. På messa skal det meste handle om bobiler og campingvogner med tilbehør. Du får også se et par bobilmerker du ikke ser så ofte i Norge.

Den siste helgen i mai er spekket med opplevelser i den lille svenske byen i Värmland. Den er likevel ikke mindre enn at den kan varte opp med sin egen bobilprodusent – Nordic og andre store aktører i segmentet rundt bobil og caravan.
Fritidsmässan flytter i år til Kristinehamns Arena hvor den får 6000 kvm innendørs og ca 12.000 kvm utendørs. Dette er vesentlig mindre enn Caravanmessen på Lillestrøm, men de har til gjengjeld opp mot 100 utstillere.

– Mange kjente bobilmerker vil være representert på messa, forteller arrangør Lars-Åke Persson og ramser opp byens eget merke Nordic pluss Adria, Knaus, Morelo, Weinsberg, CI, Mc Louis, Eura Mobil og Swift som eksempler. Sistnevnte har først nylig blitt re-lansert på det nordiske markedet. Messa dekker i tillegg en del andre områder knyttet til hjem og hobby.

Nordic bobiler produseres i Kristinehamn. Foto: Nordic.

Nordic bobiler produseres i Kristinehamn. Foto: Nordic.

Messecamp, campingplass og bobilplass
Utenfor Fritidsmässan blir det rigget til en messecamp med strøm til de med spesielle behov. Vil du ha strøm og flere bekvemmeligheter, ligger messa innen gang- og sykkelavstand til Kristinehamns Herregårdscamping. Nærmere byen har du også muligheter på bobilplassen i Kristinehamns gjestehavn.
Karlsson venter 4-500 bobiler til messa, så det kan være lurt å bestille plass på forhånd.

Han lover også omfattende underholdning fra scenen med idrettshelter og motevisninger. Fredag blir det muligheter for show og tre retters middag med dans til Arvingarna.

Tradisjonelt marked i byen
Kristinehamn har lange tradisjoner med å arrangere markedet Fastingen. Det foregår i Kristinehamn sentrum samme helgen som Fritidsmässan arrangeres. Hver siste lørdag er det også matmarked i Kristinehamn, så også den siste helgen i mai.

I tillegg vil Kristinehamns Golfklubb denne helgen arrangere en konkurranse for golfere i bobil og campingvogn.

– Kristinehamn ble i fjor kåret til Sveriges mest bobilvennlige kommune. Det skal vi fortsette å strebe etter, selv om noen andre snart får tittelen for 2016, avslutter Lars-Åke Karlsson.

Les også: Den beste bobilkommunen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *