Markant økning i bobilsalget

Salget av brukte bobiler er på det nest høyeste nivået siden 2017. Tallene viser at det er stor interesse for å kjøpe bobil.

Salget av brukte bobiler økte voldsomt i april. Foto: Knut Randem.

I årets fire første måneder ble det solgt 385 nye bobiler. Det er en nedgang på 17,6 prosent sammenlignet med 2023. Salget av brukte bobiler går derimot så det suser.

Interessen for bobiler er høy og hittil i år er det solgt 2 871 brukte bobiler. Det er en økning på 13,1 prosent sammenlignet mot samme periode i fjor. I april økte salget av brukte bobiler med hele 35,3 prosent. Tallene for salg av brukte bobiler inkluderer også privat salg.

Tallene for april alene viser det høyeste omsetningstallet for brukte bobiler siden 2021. Under korona-epidemien ble som kjent alle lagre av brukte bobiler mer eller mindre tømt.

I april ble det solgt 1 356 brukte bobiler. Det er 354 flere enn den samme måneden i fjor og en prosentvis økning på 35,3.

– Dette er på 2021-nivå og det nest høyeste tallet vi har målt, sier generalsekretær Geir Holm i NCB (Norges Caravanbransjeforbund).
– Det er en klar trend at salget av brukte bobiler øker. Det viser jo at det er interesse for å kjøpe bobiler i Norge.

Trenden bekreftes av flere forhandlere vi har snakket med. Hege Lian i Lians Caravan & Fritid AS i Målselv forteller at de har økt salget av brukte bobiler med 4 millioner kroner hittil i år sammenlignet med 2023. Det er først og fremst antall enheter og ikke økt pris som har gitt denne økningen, forteller hun.

– Det er mer enn nok å gjøre. På verkstedet er det djevelsk mye, men folk er flinke til å planlegge og bestiller time i god tid. Det er til god hjelp. Butikksalget har pleid å følge salget av nye bobiler, men nå øker det selv om salget av nye bobiler faller, forteller Lian.

– Vi er litt kjerringa mot strømmen, sier Tor Alvern i Abobil på Bryne.
– Hos oss øker salget av både nytt og brukt sammenlignet med fjoråret. Hittil i år har omsetningen økt med nesten 10 millioner kroner. Brukt har økt med 20 prosent og nytt med 35 prosent, forteller han.

– At omsetningen øker har ikke så mye å gjøre med prisstigningen. Prisene har i stor grad stagnert på nivået fra i fjor. Dermed er det volum som skaper økt omsetning, sier Alvern.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Markant økning i bobilsalget

  1. Jeg tenker at det er nå man skal kjøpe nytt? Verden gikk ikke under denne gangen heller og folk kommer til å hoppe ned av gjerde alle sammen samtidig. Da får prisene kanskje enda et kunstig utslag? Så er det nok en del nye biler på lager forhandlerne gjerne skulle ha omsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *