Mange må bytte bombrikke i løpet av fire uker

Har du en bombrikke som også kan benyttes i Østerrike av bobiler over 3 500 kg? Da må du bestille ny bombrikke innen fire uker. Ellers får du problemer med dine norske bompasseringer.

Det er Øresundsbroens ØresundPay som nå utsteder bombrikker for tunge bobiler som skal til Østerrike. Illustrasjonsfoto: Stig Åke Jönsson, MalmöBild/Sund&Bælt.

Firmaet Brobizz AS har sagt opp sine privatkunder med EasyGo+. EasyGo+ har vært betegnelsen på bombrikka bobiler over 3 500 kg kan benytte både i Norge, Danmark og Østerrike. Det betyr at du står uten fungerende bombrikke fra 1. mai.

Uten bombrikke mister du alle rabattavtaler i norske bomanlegg, på danske broer og ferjer og i Østerrike. For bobiler over 3 500 kg blir det en dramatisk prisøkning ettersom de kun får personbiltakst i Norge om de har en AutoPass-brikke eller tilsvarende.

De danske bro- og bomselskapene er organisert i samme konsern, men Brobizz AS, Øresund-konsortiet og Storebæltforbindelsen er ulike firma med ulike produkter og rabattordninger.

Som en erstatning for den utgående brikka fra Brobizz AS tilbyr Øresundsbroen gjennom ØresundPay fra i dag en tilsvarende bombrikke. Opprinnelig skulle den kunne bestilles fra 1. april, men først i formiddag var alt klart for bestilling her.

Trenger du denne brikka?
Bobiler over 3 500 kg trenger vanligvis bare en ordinær bombrikke fra en av de tre norske brikkeutstederne. Men om du vil ha en brikke som også kan benyttes i Østerrike, bestiller du hos ØresundPay. Husk da å krysse av for at den skal benyttes i Østerrike slik at du får korrekt brikketype.

Sammenlignet med Østerrikes egen GoBox, som må forhåndsbetales, er løsningen fra ØresundPay langt enklere å håndtere da passeringene her etterskuddsfaktureres.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder ikke bobiler inntil 3 500 kg.

Redaksjonen holder vår nøkkelartikkel om bombrikker og rabatter løpende oppdatert. Du leser mer detaljert om dine muligheter her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Dette bør du vite om bombrikker og avtaler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *