Mange bruker bobilen om vinteren

Trefiredeler av alle bobilister benytter bobilen om vinteren. 13 prosent reiser sørover. Foto: Knut Randem.

Svært få prioriterer å reise på fjellet så ofte som mulig med bobilen. Bare 13 prosent prioriterer slik bruk av bobilen om vinteren. Like mange trekker sørover. Tre av fire bobiler blir brukt om vinteren.

Dette kommer fram i en undersøkelse Bobilverden har gjennomført på sin Facebook-side i uke 42. 184 bobilister svarte på spørsmål om hva de bruker bobilen til om vinteren. Undersøkelsen viser at 75 prosent av bobileierne bruker bobilen i varierende grad om vinteren.

De aller fleste bruker bobilen i Norge. 42 prosent oppgir at de holder bobilen i beredskap i tilfelle de finner på noe. Hvor mye denne gruppen faktisk benytter bobilen er uklart, men kommentarer på Facebook-siden tyder på at snødybden kan spille inn for denne gruppen. Bare 13 prosent oppgir at de reiser på fjellet så ofte som mulig og 23 prosent forteller at de benytter bobilen så ofte som mulig i lavlandet.

Sydenfarere
Blant de som reiser sørover om vinteren velger de fleste Spania. 6 prosent av bobilistene velger å reise til Spania, 1 prosent velger Frankrike og like mange velger Italia. Ingen oppgir at de reiser til Kroatia eller Hellas.
Portugal var ikke et svaralternativ i undersøkelsen, men 4 prosent oppgir at reiser til et annet sted sør for Norge. Vi har fått melding om at det er noen Portugal-farere blant disse.

Hver fjerde bobileier velger å la bilen stå i opplag om vinteren.

Del dette med andre:

  1 comment for “Mange bruker bobilen om vinteren

  1. vi bruker vores litte bobil chausson welkom 50 hele äret rund .nu skall vi for exempel ei uke til bremen til julemarket .men du bruker stöm og mer gas om winteren .egal bobil er den beste livsglede du kann fo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *