Malibu med kompakte bobiler

Malibu for første gang på Caravanmessen. Foto: Knut Randem.

Malibu for første gang på Caravanmessen. Foto: Knut Randem.

Carthago er godt kjent for bobilister flest, men visste du at de har et ”datter-merke” i segmentet for kassebiler – van/bybobil? Denne lillesøsteren ble vist for første gang i Norge på Caravanmessen i september.

Salong for fire personer. Foto: Knut Randem.

Salong for fire personer. Foto: Knut Randem.

Carthago mener selv at de overrasket markedet da de i modellåret 2014 lanserte Malibu. Selskapet forteller i en pressemelding at de vendte tilbake til sine røtter og begynte å produsere bobiler i kassebilutførelse slik de gjorde på 80- og 90-tallet. Malibu skal ha fått en god mottakelse i markedet. Det er årsaken til at det i årsmodell 2015 er utvidet med flere nye versjoner.

Daglig leder Rune Røinås i Sørlandets Caravansenter AS bekrefter at Malibu er ny for dem i denne årgangen.

Nyhetene i år går mye på ulike sengeløsninger bak. Sengeløsningen bak kan leveres i flere varianter med senger som kan slås opp, dobbeltseng som kan heves eller dobbeltseng med køye over.

Malibu 600 DSB 6 har køyeseng bak mens Malibu DB 2 low kan leveres med ekstra lav seng bak med en ”klatrehøyde” på bare 64 cm.
Tre av de fire modellene Malibu tilbyr holder seg under 6 meter lengde. Den fjerde (640 LE) er 36 cm lenger. Alle har en egenvekt rundt 2800 kg og kan registreres for 3500 kg. De tre, som holder seg under 6 meter, kan også registreres for 3300 kg. Det er faktisk et mindre tillegg for å få dem i 3500 kg-versjon.

Malibu 640 LE er 635 cm lang. Foto: Knut Randem.

Malibu 640 LE er 635 cm lang. Foto: Knut Randem.

Siden i fjor har Malibu fått ny front, men det skyldes det nye designet på Fiat Ducato, som er kjøretøyet Malibu er basert på.
Som i de fleste bobiler av van-typen er kjøkkenet plassert slik at benken stikker delvis ut i åpningen for den store skyvedøren. En kjøleskap på 80 liter og en klesskap over hverandre er plassert inn mot soveavdelingen. På motsatt side er det kombinert dusj, vask og svingbart toalett. Salongen har plass til fire personer, to i sofa og to i de svingbare forsetene.

Alle de fire modellen registreres for fire personer.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *