Malibu inntar Norge

Malibu bybobiler leveres i flere farger og dekorer. Friskt og ungdommelig design. Malibu 600 ”life” har blant annet seng som kan heves elektrisk oppunder taket.

Malibu bybobiler leveres i flere farger og dekorer. Friskt og ungdommelig design. Malibu 600 ”life” har blant annet seng som kan heves elektrisk oppunder taket.

Malibu ble etablert som eget merke i 2013, og skulle da videreføre produksjonen av det vi i Norge kaller bybobiler. Nå legges både del-og helintegrerte modeller til porteføljen, og man klargjør for nye eksportmarkeder, deriblant Norge.

Christer Thyberg som er markedsansvarlig for Skandinavia forteller at man allerede er i dialog med flere aktuelle forhandlere over hele landet. Man velger å bygge opp et nytt forhandlernett fremfor å benytte de eksisternde forhandlerne av modermerket Carthago. Thyberg ser for seg ca 10 forhandlere. På Caravanmessen brukte merket en stor stand på 500 kvm for å lansere merket i Norge.

Carthago-datter
Som heleid daterselskap av Carthago har Malibu tilgang på både ekspertise og erfaring når det gjelder utvikling og produksjon av bobiler. Merket skal være et enklere og rimeligere produkt enn Carthago, men uten å gå på akkord med kvalitet og praktiske løsninger. For 2016 var planen å produsere 700 enheter, men stor etterspørsel gjorde at tallet endte på 820. For 2017 skrur man opp produksjonskapasiteten og regner med å produsere 1500 enheter. Hovedproduktet vil fortsatt være bybobiler, en biltype som har stadig økende etterspørsel over hele Europa.

Markedsansvarlig Christer Thyberg venter seg mye av Malibu når merket nå lanseres i Norge.

Markedsansvarlig Christer Thyberg venter seg mye av Malibu når merket nå lanseres i Norge.

Nytt kjøleskap
Malibu drar tydeligvis veksler på den lange erfaringen hos moderselskapet med gode og gjennomtenkte løsninger og solide materialvalg. Blant annet har Malibu i samarbeid med Dometic utviklet et nytt kjøleskap som var bedre tilpasset varebilkarosseriet og ikke bygde så langt ut som de ordinære. Plassen var godt utnyttet på de modellene vi studerte, skuffer og skap var lett tilgjengelig og så ut til å romme en grei feriebagasje. Bybobilene fra Malibu leveres i tre lengder, 540, 600 og 640 cm. Sengene hadde flere løsninger, og kunne enten slås sammen eller heises opp for å gi plass til større objekter som sykler og lignende.

De hel- og delintegrerte bilene leveres i tre versjoner: 410 med tverrstilt dobbeltseng, kombibad og lengde 6,66 m. 440 har midtstilt dobbeltseng og separat dusj, mens 460 har to enkle senger og kombibad. Interiøret har mye til felles med Carthagos modeller, men har en litt røffere og ungdommelig utførelse. Selv om Malibu skal være et enklere og rimelige alternativ var det ikke gått på akkord med verken kvalitet eller funksjonalitet.

Av Olav Barhaugen, Bobil- og Caravan Magasinet (BoCM)

Del dette med andre:

  1 comment for “Malibu inntar Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *