Må redde mange bobiler

Norske bilbergere har blitt internasjonale tv-kjendiser. I sommer måtte de redde flere bobiler på fricamping.

Opptakene til serien foregår fra november til mars. Da knytter dramatikken seg til andre kjøretøy enn bobiler. Her er Thord Paulsen på oppdrag i serien. Foto: National Geographic TV / ITV Studios Norway AS

Det blir mye dramatikk når de norske bilbergerne Thord, Bjørn, Jo Roger og sønnen Ole Henrik er tilbake i den åttende sesongen av dokumentarserien «Vinterveiens helter». Serien sendes nå i over 180 land på over 30 forskjellige språk, og har gjort bilbergerne til internasjonale tv-kjendiser.

Hvert år må den erfarne bilbergeren Thord Paulsen fra Odda også hjelpe bobilførere i nød.
– Vi må redde mange bobiler, men det er oftest om sommeren. Mange bobilturister prøver å finne en fin plass litt utenfor veien, og så kjører de seg fast i terrenget. Der kan det være både bløtt og gjørmete, og ekstra vanskelig å komme seg opp. Da må de ringe oss. Så det er nok best å sjekke først før man leter etter de unike plassene, så man ikke havner i disse situasjonene, sier han.

– I den tiden vi kommer inn i nå anbefaler jeg alle å sjekke at de har gode dekk, og tilpasse farten hvis det er glatt. Da går det som regel greit, sier han.

– Mange bobilturister prøver å finne en fin plass litt utenfor veien, og så kjører de seg fast i terrenget. Der kan det være både bløtt og gjørmete, sier Thord Paulsen. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

I den nye sesongen blir vi blant annet med når Thord må berge en lastebil som har krasjet så voldsomt i autovernet at den kunne ha rast utfor fjellet.
– Dette var utrolig dramatisk, og kunne gått skikkelig ille. Vi måtte bruke mange timer for å få dratt han opp. Veien måtte stenges av lenge, så det var mange utålmodige bilister i begge retninger. Jeg har jobbet på disse veiene i 20 år og man vet aldri hvilke oppgaver som venter, sier Thord Paulsen i en pressemelding fra kanalen.

«Vinterveiens helter» er en av National Geographics mest populære tv-programmer. Den nye sesongen starter på tv-kanalen 15. oktober kl. 21.00, hvor de viser de to første episodene. Serien er på 8 episoder, og går hver søndag.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *