Må han stenge for bobiler han gjerne vil ha på besøk?

På Strømsholmen langs Atlanterhavsveien har en grunneier i flere år hatt et tilbud til overnattende i bobil. Nå setter fyklkeskommunen ned foten.

Grunneieren lar gjerne bobiler stå her over natta, men vil ha betalt for å rydde opp etter de som raster på plassen. Foto: Skjermdump fra Google Maps.

Det er egentlig bare en parkeringsplass eller rasteplass med mulighet for å parkere. Og det gjør alle slags bilister både dag og natt. Det er gjerne bobilene som vil stå over natta.

Grunneier Olav Magne Strømsholm har ikke noe imot at parkeringsplassen benyttes og at bobiler står der over natta. Hans problem er at det forsøples og at hans ansatte må bruke tid på å rydde plassen.

For å dekke kostnadene har han tatt et parkeringsgebyr mellom kl 18 og kl 09. Plassen har ingen fasiliteter, men de som overnatter kan benytte toalett, dusj, vann og søppeltømming på Strømsholmen sjøsportsenter.

Møre og Romsdal fylkeskommune har bedt Strømsholm om å ta ned skiltene som opplyser om parkeringsgebyret. Det er avisa Tidens Krav som omtaler saken i dag.
– Jeg har tenkt at det var fint å gi veifarende et tilbud, fordi de overnatter uansett, så lenge det er mulig å kjøre inn dit, argumenterer Strømsholm, overfor avisa.

Parkeringsplassen ble anlagt da Atlanterhavsveien kom. Når den er der, så brukes den, sier grunneieren. Allerede i 2020 fikk han beskjed om å ta ned skiltene.

Grunnen til at fylkeskommunen ønsker å stenge området er at den mener det er trafikkfarlig å ha parkering på den ene siden av veien samtidig som fasilitetene som kan benyttes ligger på den andre siden av veien.

Grunneieren vil nå stenge innkjøringen med steiner om han ikke får dekket kostnadene med å rydde opp.

Fylkeskommunen som eier litt av grunnen innerst på parkeringsplassen signaliserer nå at noe kan skje.
– Både Hustadvika og Averøy kommuner skal være med når vi diskuterer både kortsiktige løsninger og mer langsiktige. Vi ønsker å finne løsninger for både denne plassen og andre plasser langs Atlanterhavsveien, sier John Haugen, seksjonsleder for plan og trafikkseksjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune til Tidens Krav.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *