Lysekil er Sveriges beste bobilkommune

I Husbilsklubbens årlige kåring av den beste bobilkommunen gikk i år Lysekil til topps. Blant de nominerte valgte klubbens 15 000 medlemmer Lysekil. Dette er det sjette året klubben gjennomfører denne kåringen.

Bobilplass i Lysekils marina. Arkivfoto: Yngvar Halvorsen og Merete Furustad.

Det var lørdag, under Husbilsklubbens årsmøte i Mariestad at styreleder Leif Edström kunne presentere resultatene av avstemmingen, forteller klubben på sin hjemmeside.

– Lysekil får denne hederen fordi de på flere måter har vist at vi er velkomne i kommunen, sa Edstrøm. Han la til at kommunen har forstått at bobilbesøkende er viktige for den lokale økonomien. Samtidig er bobilister en økende gruppe av reisende som også kommer utenfor høysesongen.

– Lysekil har sett at vi ikke helt passer inn i det tradisjonelle bildet av campingturisten, og har prøvd å finne løsninger som tilfredsstiller våre behov, sa Edström i følge hjemmesiden. Han avsluttet med et ønske om at prisen skal være en inspirasjon til videre arbeid.

Her siteres også Elisabeth Törnblom i Lysekils turistinformasjon. Hun forteller at det er nye satsninger på vei. Hun nevner i fleng; ny dusj og toalett ved bobilplassen i Valbodalen, forbedringer rundt den private bobilplassen i Lysekils marina, bedre informasjon og velger du å stå på en bobilplass utenfor de sentrale områdene kommer det en gratis shuttlebuss fra innfartsparkeringen ved Dalskogen/Gullmarsbadens camping.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *