Luksus selger

Det er åpenbart at luksusbobiler selger godt, og vil du ha med deg en Maserati eller Porche i garasjen så finnes det bobiler med plass også for dem.

Nye Morelo 88G har også plass til en bil i garasjen, men her må du nøye deg med en Smart. Foto: Knut Randem.

Morelo deltok på årets Caravan Salon i Düsseldorf med hele 18 modeller. Foran en av dem, en Morelo Grand Empire, sto en Maserati MC20 parkert. Det var ikke tilfeldig. Den får nemlig plass i garasjen på denne modellen. Men om du klarer deg med en Smart for to kan du korte litt ned på lengden og for eksempel velge den nye Palace 88 G.

Dobbeltsenga «gjemmer seg» bak håndvasken. Foto: Knut Randem.

Morelo Palace 88 G er en halv meter kortere enn sin storebror 90 G. Det gjør den 180 kg lettere og nyttelasten har i følge Morelo økt fra 1770 kg til 1950 kg. Totalvekten er 7490 kg og den sniker seg så vidt under 9 meter på lengden.

Morelo mener selv at nykommeren er bedre egnet for «normale» bobilplasser enn sin storebror. Det kan sikkert diskuteres, men Morelo har uansett fått plass til mye i denne modellen. En Smart i garasjen er allerede nevnt. Over denne er det en dobbeltseng som har fått håndvasken på badet plassert på en vegg mot enden av senga. Her er nok litt av lengden spart inn, men det er ikke trangt.

Salongen og kjøkkenet holdes i Morelo-standard og fire, fem personer kan greit sitte rundt bordet.

Kun to kokebluss gir mer benkeplass. Foto: Knut Randem.

Salongen i Morelos 88G. Uten senkeseng har den overskap hele veien rundt. Foto: Knut Randem.

På messa viste Morelo også Morelo Alkoven. Dette er en re-introduksjon av deres bobil med alkove. Den ble sist vist i 2019, men da på Iveco Eurocargo eller Mercedes Atego. I ny utgave er den kun basert på Iveco Daily. Utstyrsmessig er den basert på samme utstyr og design som Palace.

Morelos alkove-modell er tilbake på Iveco Daily. Foto: Knut Randem.

Administrerende direktør Reinhard Löhner i Morelo kunne på pressekonferansen før messa fortelle at de nå starter byggingen av en ny produksjonslinje for bobiler. Det skjer bare få uker etter åpningen av en større utvidelse av deres anlegg i Schlüssfeld. Den nye utvidelsen vil gi Morelo en årlig kapasitet på over 1000 bobiler. Antall ansatte øker samtidig fra 400 til 550.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *