Lothepus har store planer for Odda – neste år

I dag åpnet Lothepus bobilplassen i Odda med konsert og stort frammøte, men han har større planer for bobilturister i Odda. De kan være en realitet neste år – om han får det som han vil.

Ordfører Roald Aga Haug fikk æren av kutte snora og erklære bobilplassen som gjenåpnet. Foto: Knut Randem.

Mer om framtiden lenger ned…

Lothepus bød også på konsert med “kapteinen og Sara”. Foto: Knut Randem.

Dagens åpning av Camp Lothepus i Odda kan ikke oppfattes som annet enn en gedigen suksess. Bobilplassen har normalt plass til 40 bobiler, men i dag var det godt over 100 bobiler på bobilplassen, på tilstøtende plener, parkeringsplasser og bryggekanter.

Bobilcampen ble full allerede dagen før åpning. Alle tilstøtende arealer ble tatt i bruk, men mange måtte reise videre. Foto: Knut Randem.

Neste år kan Odda ha flere bobilplasser enn Ålesund, som så langt har vært mønsterbyen for sin tilrettelegging for bobilturisme. Men da må Lothepus, eller rettere sagt Leif Einar Lothe, få planene sine godkjent av kommunen.

Lothe vil bygge intet mindre enn en kopi av Borgund stavkirke og en viking-inspirert mathall fra samme tidsepoke. Her skal det bli både storsal med scene og plass til 150 personer, kurslokale der det kan arrangeres kurs i alt fra håndverk til matlaging, ølbrygging og folkemusikk. Og ikke minst vil han etablere en bobilcamp for bobiler på et 14-15 mål stor område. Totalt er utbyggingsområdet på 30 mål, forteller Lothe.

Stedet for disse planene er litt oppover elva på venstre side og vis a vis en av de gamle tomme hallene etter smelteverket. Hjøllotippen, som området kalles, er smelteverkets gamle tipplass.

– Vi bygger på to nivåer og det blir flott utsikt over Odda og fjorden. Normalt vil det være plass til 50 bobiler, men vi skal nok kunne stappe inn det som kommer. Vi kan få plass til 100 bobiler om vi bruker plassen nedenfor, forteller Lothe. Det betyr at Odda ved behov kan by på plass til 140 bobiler om et år eller to.

Camp Lothepus 2 kan bli en realitet om Leif Einar Lothe får det som han vil. Foto: Knut Randem.

På området skal det bli ulike tilbud til store og små. Et gravemaskinland der barna kan kjøre elektriske gravemaskiner, en via ferrata for de klatrelystne og en zipline for de som vil sveve over elva er blant planene Lothe forteller om. Det er ikke sikkert alle ideer blir realisert samtidig. Her kan det skje en utvikling over flere år.

– Vi er egentlig på detaljreguleringsnivå nå, jeg setter på folk straks vi får klarsignal fra kommunen, sier Lothe.
Han legger til at han har med seg Iwan Eide Knudsen og Tom Eide Knudsen som investorer i prosjektet.

Med et klarsignal før sommeren håper han å være klar til neste sommer, men legger til at det er store bygningsmasser som skal opp.
– Det er ikke aktuelt å slippe bobiler opp på området mens utbyggingen pågår. Det er mye masse som skal fylles ut mot fjellet.

Lothe har stor tro på Odda som turistmål. Andre jobber med planer om en gondolbane opp til fjelltoppen 1450 meter over Camp Lothepus 2.
– Blir det noe av den så blir det mye folk her. På sikt kommer det til å eksplodere med turismen her. Vi er ikke langt fra Trolltunga og det finns nok av topper å gå til for den som liker slikt.

Camp Lothepus 1 viderefører og styrker tilbudet til bobiler i Odda sentrum. Foto: Knut Randem.

Camp Lothepus 1, som åpnet i dag, får ikke nødvendigvis et evig liv. Det foreligger planer om bygging av hotell på tomta, men når de eventuelt realiseres er ukjent.

Detaljer om bobilplassen i Odda finner du her.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Camp Lothepus 2 blir serie på TV2

Del dette med andre:

  3 comments for “Lothepus har store planer for Odda – neste år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *