Lokal messe får en framtid etter vellykket debut

Fritid- og Caravanmessen i Vikingskipet ble så vellykket at det allerede er klart at det blir ny messe for Innlandet neste år.

Caravan supply hadde med et del av sitt utvalg til Vikingskipet på Hamar. Foto: Knut Randem.

Er regionale fritidsmesser, der bobiler bare er en del av tilbudet, den framtidige messeformen som skal treffe nye kunder? Det kan nesten se slik ut når vi hører tilbakemeldingene fra vår egen bransje.

Helgens Fritid og Caravanmesse i Vikingskipet på Hamar ble så allsidig og sammensatt som forhåndsvarslet. Her var det bobiler, campingvogner og utstyrsbutikker, men også utstillere med båt, mc, ATV, tilhengere, klær og annet for en aktiv fritid.

– Dette blir kult, utbrøt Leif Barnardo i Caravan Supply like etter åpningen fredag. Han siktet til den store variasjonen i utstillere. Selv hadde han med seg en del av sitt store utvalg av utstyr.

Dette er et godt tilskudd for oss som er i nærmiljøet, sa daglig leder i Elverum Caravansenter Stijn Dubbelman allerede lørdag. Foto: Knut Randem.

Av lokale forhandlere stilte Elverum Caravansenter med Kabe og Adria, Håkon Camping med Challenger og Tekno Maskin med blant annet Hymer, Laika og Carado. De tre hadde også med seg campingvogner. I tillegg stilte Moelv Bil & Caravan med campingvogner.
Viken Bobil hadde tatt turen fra Fredrikstad med Benimar, og Bobil Trondheim hadde tatt med seg Concorde til Hamar.

Nortrip (foran) og Nortronix var også på plass. Foto: Knut Randem.

– Dette er meget positivt. Et godt tilskudd for oss som er i nærmiljøet, sa daglig leder i Elverum Caravansenter Stijn Dubbelman da vi snakket med ham lørdag. Allerede fredag hadde han solgt den første bobilen på messa, og flere skulle det bli. Dessuten går det ut en del tilbud som skal følges opp etter messa.

– Det er spennende at flere bransjer er blandet slik at nye kunder kan fristes. Det er viktig med lokal forankring, og dette er en suksess det må bygges videre på, mener han.

Stine Foseid i Håkon Camping flankert av Terje Foseid (t.v.) og Knut Erik Myrvold. Foto: Knut Randem.

Daglig leder Stine M. Fosseid i Håkon Camping er på linje med sin kollega og forteller at mange synes det er flott med lokale messer.

– Vi får mange gode tilbakemeldinger om at vi har gode produkter og vi har solgt flere bobiler og campingvogner. Dessuten er det flere på gang, røper hun uten å ville skryte for mye.

Espen Hansen i Tekno Maskin har mange potensielle kunder å følge opp etter messa. Foto: Knut Randem.

Også Espen Hansen, selger i Tekno Maskin synes messa er veldig bra. Det er en fin blanding av lokale utstillere, mener han. Dessuten ser han fordelen av å nå nye kunder som kanskje egentlig kom for å se noe annet.

– Flere tilbud er ute, fortalte han lørdag formiddag, men jobben kommer etterpå.

Ikke alle merker er representert i Innlandet så Bobil Trondheim og Kenneth Brandvik hadde tatt med seg to Concorde. Foto: Knut Randem.

Også Bobil Trondheim med daglig leder Kenneth Brandvik og Viken Bobil med daglig leder Paul Arhur Revhaug er samstemte. De er ikke selv lokalisert i Innlandet, men har tatt med seg bobiler de lokale forhandlerne ikke har i sitt utvalg.
Begge er enige med de lokale forhandlerne om at dette messekonseptet fungerer godt. At det ikke er så stort, men oversiktlig ser de også som en fordel.

Paul Arhur Revhaug (t.h.) og Even Hansen stilte opp med Benimar, som normalt ikke selges i Innlandet. Foto: Knut Randem.

En annen som er godt fornøyd, er markedssjef Dag Helge Veberg i LPG Gruppen. Og da snakker han om salg.
– Vi solgte mer på åpningsdagen fredag enn vi gjorde på hele messa på Lillestrøm i høst, forteller han. Og det det gikk mest av var selvfyllerflasker for gass, gassaggregater og noe koblingsutstyr.

Dag Helge Veberg i LPG Gruppen opplevde stor etterspørsel etter selvfyllingsflasker for gass. Foto: Knut Randem.

Det ble ikke fullt på messecampen, men på messekroa ble det så god stemning fredag kveld at eieren av kroa på flekken bestemte seg for å holde åpent også lørdag kveld.

Allerede torsdag kveld var et tyvetalls bobiler på plass på messecampen. Det kom ikke så mange bobiler at reserveløsningen måtte brukes. Foto: Knut Randem.

– Vi gjentar neste år
Det var i Vikingskipet på Hamar Konrad Sel arrangerte Caravanmessen de første årene før den ble flyttet til Lillestrøm. Etter over 20 år er han tilbake, men nå med en regional messe. Og synes han det gikk bra?

– Dette har vært kanonsuksess, fy søren, alle vil være med neste år, utbryter han når vi ringer etter stengetid søndag for en oppsummering. Det er ingen tvil om at dette skal gjentas neste år. Da blir messa noen dager senere; 5. til 7. april og like etter påske.

Konrad Sel var borte fra Vikingskipet i 20 år. Nå er han tilbake. Etter årets suksess blir det messe i april neste år. Foto: Knut Randem.

Sel forteller at han hadde håpet på mellom 3 000 og 5 000 besøkene i oppstaråret, men det ble litt flere. 5 021 betalende besøkende hadde han innenfor dørene. Lørdag var uten tvil dagen med flest besøkende.

– Dette har vært usedvanlig morsomt, oppsummerer Sel der han står i porten og organiserer utkjøring av utstillerne.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Lokal messe får en framtid etter vellykket debut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *