Lillesand rir formaliteter, stenger bobilplass

Bobilplassen ved Djupvannkaia på Kokkenes i Lillesand er stengt inntil videre. Faksimile: Bobilplassen.no

Bobilplassen ved Djupvannkaia på Kokkenes i Lillesand er stengt inntil videre. Faksimile: Bobilplassen.no

Bobilplassen på Kokkenes i Lillesand har blitt drevet i mange år og har vært populær blant bobilister. Like før årets sesongstart melder kommunen onsdag denne uka at plassen stenges.

I følge avisa Lillesands-Posten har kommunalsjef Aud Sunniva Fuhr varslet at kommunen har startet et arbeid med å formalisere den midlertidige bobilcampingen. Det viser seg nemlig at bruken som bobilplass ikke er hjemlet i reguleringsplanen.

Den korte kunngjøringen fra Lillesand kommune lyder: I henhold til krav i plan- og bygningsloven stenges bobilhavna i ettermiddag (18. mars), og holdes stengt frem til formell godkjenning foreligger.

Den lokale velforeningen er positiv til fortsatt drift av bobilplassen ved Djupvannskaia på Kokkenes. Men når kommunen nå ønsker å formalisere driften av bobilplassen de har drevet i seks år, ønsker velforeningen å få fram sine synspunkter. Bystyremedlem Lars Gunnar Nag (H) har også engasjert seg i spørsmålet sammen med velforeningen.
I følge Lillesands-Posten er kravene at:
– Maksimalt antall bobiler skal være tydelig. Fullt er fullt.
– Tydelig oppmerking slik at det blir gode rømningsmuligheter og sikker avstand mellom bobilene.
– Det må være ”umulig” å parkere hvor som helst.
– Det må være mulig for gående å komme ned til sjøen og rundt på kaifronten.
– Tydelig skilting om sikkerhet og hensyn til naboene.

Bobilplassen på Kokkenes ligger på det som betegnes som en kremtomt i Lillesand. Før jul leverte flere arkitekter forslag til utbygging av området.  Ingen av disse skal ha hatt med en bobilplass i sine forslag. Lillesand kommune må derfor i et lengre perspektiv eventuelt se seg om etter en annen plassering av bobilplassen.

Les også: Lillesand åpner igjen før påske

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *