Lians bygger nytt og større

Verkstedkapasiteten utvides og salgslokalene blir bedre når Lians flytter inn i sitt nybygg. Spaden er satt i jorda for 6000 kvm nybygg.

Lians nybygg skal stå ferdig i 2022.

Lians caravan & fritid AS holder til på Andslimoen i Bardufoss og har blitt den største bransjeaktører i Nord-Norge. Dermed har de fått for liten plass i sine gamle lokaler. Nå har arbeidet med nybygget startet på den andre siden av E6. Der har Lians kjøpt en tomt på 50 mål for å bygge et 6000 kvm nybygg tilpasset deres behov. Dagens lokaler er solgt.

Daglig leder Hege Lian har lenge kviet seg for å si noe offentlig om prosjektet, men med spaden i jorda er også alle formaliteter på plass. Noen diskusjoner med myndighetene har det vært, men nå kan hun se fram til innflytting i nybygget i 2022.

Det er familieselskapet Lians eiendom som bygger og driftsselskapet blir leietaker. Hege Lian forteller at byggesummen kommer på om lag 60 millioner kroner.

På denne tomta kommer Lians nybygg. Den har en stund blitt benyttet som lagringsplass. Foto: Knut Randem.

Stor pågang
– Vi har enorm pågang på verkstedet og vil utvide antallet arbeidsplasser for mekanikere. Nå skal det bli 18-22 arbeidsplasser for mekanikerne. Vi får et skikkelig karosseriverksted, et bilverksted og ferdiggjøringsavdeling, forteller Hege Lian.

Det blir en ny salgshall og et butikkområde med salg av utstyr. Butikkområdet blir fleksibelt og kan kombineres med utstilling av bobiler og campingvogner.

– Det blir et fantastisk bobil- og campingvognsenter, sier Lian.

Det blir mer utstilling under tak i nybygget. Foto: Knut Randem.

Bygger for høstmessa
– Nybygget bygges i en U med tak over plassen mellom de to bena. Det gjør vi med tanke på høstmessa. Den har jo blitt vårt store arrangement hver høst og alle aktiviteter kan da gjennomføres under tak. Ellers i året kan vi bruke den overbygde plassen til andre aktiviteter eller utstillinger, forteller hun.

Lians arrangerte ingen høstmesse i år. Den ble avlyst på grunn av pandemien og de har vært forsiktige med å samle for mye folk. Som erstatning for høstmessa ble det kjørt en alternativ digital messe som alene resulterte i 40 kontrakter.

– Vi har hatt noen småaktiviteter i høst, men overraskende mange har blitt digitale det siste halvåret. Og det gjelder uansett alder. Vi gjennomfører mange aktiviteter med Facetime og video. Det har vært en bra høst.

Produsentene er utsolgt
– Alle våre produsenter er utsolgt for 2021-modeller. Vi har ledige bobiler i bestilling, men om du vil gjøre endringer på spesifikasjonene er mulighetene begrenset. Vi har også bestilt de første 2022-modellene for levering neste høst, forteller Hege Lian.

Hun understreker at det ikke er noen grunn til å tvile på en selger som sier at du må skynde deg med å bestille bobil. Det er stor etterspørsel etter bobiler i Europa og ikke alle fabrikker har full produksjon som en følge av pandemien.

Lians selger på Bardufoss Hymer, Niesmann, Bürstner, Solifer, Polar og Adria.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *