Leve – eller L!VE i tre nye bobiler

Live Wave (her) og Live TI ser ganske like ut. Foto: Knut Randem.

Det spares ikke på sprudlende beskrivelser av hva Live står for; aktiv, moderne, komfortabel og koselig er bare tre av godordene som brukes når Knaus lanserer Live.

QB, midtstilt dobbelseng i Live Wave. Foto: Knut Randem.

Nye Knaus Live kommer i tre utgaver med enda flere variasjoner i grunnrissene. Knaus hevder de blir lavt priset og godt utstyrt.

Live TI er halvintegrert og kommer med tre ulike grunnriss og gir inntil fire sengeplasser. Bak er det enten fransk seng eller enkeltsenger. Foran rees det opp i salongen. En av variantene byr på et femte sete under kjøring og bordet skal romme seks personer.

Live Wave er også halvintegrert og kommer i fire grunnrissvarianter. Foran har Wave en senkeseng over salongen, som standard og enten en tverrstilt dobbeltseng, enkeltsenger eller QB bak. Inkludert salongen gir Wave inntil seks sengeplasser, men har plass til fire personer i kjørbar stand. I et av grunnrissene hevder Knaus at med det utvidede bordet i salongen kan ti personer benke seg rundt det. God plass til middagsgjester altså, men vi har vondt for å skjønne hvordan det skal gå til.

Senkesengen, her halveis nede i Live Wave. Foto: Knut Randem.

Den perfekte utleiebobilen. Slik beskriver Knaus selv Live Traveller, alkovemodellen blant de tre. Foruten sengeplass for to i alkoven har den enten køyesenger eller tverrstilt dobbeltseng bak.

Knaus Live er ny serie bobiler i segmentet som ofte kalles innstegsmodeller fordi prisen er gunstig og utstyret er enklere. Nå hevder Knaus at det både er kvalitet og en sensitiv pris. Prisen i Norge har vi ikke, men dette er bobiler til 50-60.000 euro i Tyskland.

Salongen i Live TI. Foto: Knut Randem.

Knaus Live er basert på Fiat Ducato og har en totalvekt på 3500 kg. Lasteevnen varierer med modell og grunnriss, men er over 5-700 kg for alle – med unntak av en av alkovemodellene som har 460 kg lasteevne. Knaus Live har en lengde på fra under 6 meter til om lag 7,5 meter.

Kjøkkenet i Live TI. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *