Leserinnlegg: Mange med fritidsbåt har byttet ut havet med veien

En av mange grunner til dette er at det blir for mange i havnene, det er bestandig noen som ikke tar hensyn til hverandre med bråk hele natten. Selv ute på øyene kan man ikke få nyte stillheten med hyggelige mennesker rundt seg som tar hensyn.

Ingen av bilene i bakgrunnen var involvert i den omtalte episoden. Foto: Yngvar Halvorsen.

Ingen av bilene i bakgrunnen var involvert i den omtalte episoden. Foto: Yngvar Halvorsen.

Dette oppleves nå også som et problem på enkelte bobilparkeringer.
Man skulle tro at godt voksne mennesker kunne kose seg sammen med andre en sommerkveld uten å plage andre, og langt de fleste gjør jo det. Men jeg var vitne til en ubehagelig opplevelse på bobilparkeringen i Lillesand. Vi kom ca. klokka åtte på fredagskvelden, og ved de fleste av de 24 bobilene var det hyggelig prat, bortsett fra et par tre biler som hadde slått seg sammen og var litt mer «morsomme» en de andre. Utover kvelden ble det veldig høylytt men vi tenkte at de blir vel roligere når klokka nærmer seg tolv. Det ble rolig overalt når folk la seg, men de fleste fikk vel ikke sove på grunn av denne festen.
I nabobilen var det et hyggelig ektepar som til slutt sto opp og gikk bort å spurte om de kunne dempe seg litt. Han fikk da grov kjeft fra damene i selskapet, og ble sjikanert på det groveste med at gamle mennesker kunne dra og ikke bry seg med dem.
En mann fra festen kom under diskusjonen bort og sa at han skulle kaste han på sjøen.
Da ble politiet kontaktet for å få slutt på bråket og sjikaneringen av de to som bare ville sove. Festdeltagerne fortsatt selvsagt med kveruleringen overfor politiet, men etter hvert ble det da stille.
Dagen etterpå ble kommunen kontaktet og de lovte å passe på at det ble stille den kvelden.
I løpet av formiddagen var det bare igjen ca. seks bobiler av de 24, alle vi andre ville ikke ligge der da det var en dårlig stemning.
Det var tydelig at festdeltagerne ikke hadde tatt noe lærdom av at politiet måtte komme for å roe de ned, der de satt og spøkte og lo av oss andre som ville sove.
Som regel er det ungdom som gjerne vil holde på litt utover natten, men her snakker vi om godt voksne mennesker.

Slike episoder tror jeg er med på å ødelegge for oss med bobil på de stedene der bobilparkeringene er drevet av kommunen. Det koster å ha vakter som må inn å sjekke hele tiden og selvsagt liker ikke de fastboende naboene at det er hyl og gap hele natten, med politi som rydder opp.
Resultatet vil bli at slike bobilparkeringer blir en belastning for kommunen, både økonomisk og at innbyggerne blir plaget.
Jeg håper at slikt bråk ikke brer om seg men det er jo de få som ødelegger for de andre.

Det skal sies at vi også har opplevet dette på en campingplass, uten at det ble sagt fra. Men det virker som om noen tror at så fort de parkerer på en kai så er det de som bestemmer. På de fleste bobilparkeringene står det oppslag om at det skal være stille klokken 2300, og dette overholder langt de fleste bobileiere. Hyggelig prat og latter utover natten er ikke noe stort problem, men sjikanering av andre bobileiere for at de spør om de kan være litt stille må ikke aksepteres.

Yngvar Halvorsen

Har du noe på hjertet og vil skrive et leserinnlegg? Eller vil du bidra med en reisereportasje eller noe annet? Da skal du lese her.

Del dette med andre:

  1 kommentarer til “Leserinnlegg: Mange med fritidsbåt har byttet ut havet med veien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *