Leserinnlegg: Mange med fritidsbåt har byttet ut havet med veien

En av mange grunner til dette er at det blir for mange i havnene, det er bestandig noen som ikke tar hensyn til hverandre med bråk hele natten. Selv ute på øyene kan man ikke få nyte stillheten med hyggelige mennesker rundt seg som tar hensyn.

Ingen av bilene i bakgrunnen var involvert i den omtalte episoden. Foto: Yngvar Halvorsen.

Ingen av bilene i bakgrunnen var involvert i den omtalte episoden. Foto: Yngvar Halvorsen.

Dette oppleves nå også som et problem på enkelte bobilparkeringer.
Man skulle tro at godt voksne mennesker kunne kose seg sammen med andre en sommerkveld uten å plage andre, og langt de fleste gjør jo det. Men jeg var vitne til en ubehagelig opplevelse på bobilparkeringen i Lillesand. Vi kom ca. klokka åtte på fredagskvelden, og ved de fleste av de 24 bobilene var det hyggelig prat, bortsett fra et par tre biler som hadde slått seg sammen og var litt mer «morsomme» en de andre. Utover kvelden ble det veldig høylytt men vi tenkte at de blir vel roligere når klokka nærmer seg tolv. Det ble rolig overalt når folk la seg, men de fleste fikk vel ikke sove på grunn av denne festen.
I nabobilen var det et hyggelig ektepar som til slutt sto opp og gikk bort å spurte om de kunne dempe seg litt. Han fikk da grov kjeft fra damene i selskapet, og ble sjikanert på det groveste med at gamle mennesker kunne dra og ikke bry seg med dem.
En mann fra festen kom under diskusjonen bort og sa at han skulle kaste han på sjøen.
Da ble politiet kontaktet for å få slutt på bråket og sjikaneringen av de to som bare ville sove. Festdeltagerne fortsatt selvsagt med kveruleringen overfor politiet, men etter hvert ble det da stille.
Dagen etterpå ble kommunen kontaktet og de lovte å passe på at det ble stille den kvelden.
I løpet av formiddagen var det bare igjen ca. seks bobiler av de 24, alle vi andre ville ikke ligge der da det var en dårlig stemning.
Det var tydelig at festdeltagerne ikke hadde tatt noe lærdom av at politiet måtte komme for å roe de ned, der de satt og spøkte og lo av oss andre som ville sove.
Som regel er det ungdom som gjerne vil holde på litt utover natten, men her snakker vi om godt voksne mennesker.

Slike episoder tror jeg er med på å ødelegge for oss med bobil på de stedene der bobilparkeringene er drevet av kommunen. Det koster å ha vakter som må inn å sjekke hele tiden og selvsagt liker ikke de fastboende naboene at det er hyl og gap hele natten, med politi som rydder opp.
Resultatet vil bli at slike bobilparkeringer blir en belastning for kommunen, både økonomisk og at innbyggerne blir plaget.
Jeg håper at slikt bråk ikke brer om seg men det er jo de få som ødelegger for de andre.

Det skal sies at vi også har opplevet dette på en campingplass, uten at det ble sagt fra. Men det virker som om noen tror at så fort de parkerer på en kai så er det de som bestemmer. På de fleste bobilparkeringene står det oppslag om at det skal være stille klokken 2300, og dette overholder langt de fleste bobileiere. Hyggelig prat og latter utover natten er ikke noe stort problem, men sjikanering av andre bobileiere for at de spør om de kan være litt stille må ikke aksepteres.

Yngvar Halvorsen

Har du noe på hjertet og vil skrive et leserinnlegg? Eller vil du bidra med en reisereportasje eller noe annet? Da skal du lese her.

Del dette med andre:

  7 comments for “Leserinnlegg: Mange med fritidsbåt har byttet ut havet med veien

 1. Måtte bare svare på dette innlegget! For mitt inntrykk ofte, er at noen ikke liker at andre har det gøy…..Har opplevd dette flere ganger, med bobil i over 15 år! Noen reiser på tur for å lese, eller se på tv.Vi andre foretrekker sosialt samvær 🙂 Men selvfølgelig skal man ta hensyn, og det gjelder begge veier 🙂 Fortsatt godt bobilår! Hilsen, Anne-Lise Harbosen

 2. Helt enig! Det kan ikke være nødvendig å holde på til langt på natt. Og bedriten oppførsel som dette hører jo ingen plass hjemme… Vi har av og til opplevd det samme i utlandet, to eller tre norske biler som ikke klarer å holde seg til verken nedskrevne regler eller vanlig folkeskikk. Da er det pinlig å være norsk… Vi har også en nabo, som syns det ser så kjekt ut med bobil, men som ikke har kjøpt enda, fordi hans inntrykk av bobilfolk er at bilene pakkes på fredagen for festing og fyll hele helgen. Ikke det imaget vi ønsker oss…

  ingeborg

 3. Det er langt i fra bra og skikanere og ver uhøvlet mot andre mennesker.Sånn noe vil vi ikkje ha i Bobil miljøet.Men samtidig må eg bare få spørre om hva har dette med Båtfolk og gjør.Skulle disse få skulden for att noen har oppført seg dårlig.(er selv ikkje båt-mann).Eg lurer og på om ikkje fri camping/vill camping heller hadde vore tingen for Mr Yngvar Halvorsen.For vi må vel alle,eller hvertfall 90% av oss ver enige i att når helgen endelig er her og vi kan komme oss litt bort i bilen og slå oss ned på ein bobilparkering og kose oss med noe godt i glasset så skal denne kosen bli ødelagt av ein sur og vanskelig med bilist som kun skal se di siste nyhetene kl 23.00 og etter det forlange han fullstendig ro i rekkene.Fleste parten av dei eg har truffet på er ikkje på helgetur for og bli jaget i seng kl 23.00.Å alle di som er våkne etter dette klokkeslettet er hvertfall ikkje båtfolk.Men blir folk høflig snakket til skal di selvfølgelig svare høflig tilbake i god gammel folkeskikk.

  • Parkerer du på en plass hvor ordensreglene sier at det skal være stille etter kl. 2300, så skal det være stille etter kl. 2300. Det er ikke en gang noe å diskutere. Hvis du ikke aksepterer dette eller reiser på tur for å feste, får du finne et annet stoppested enn bobilparkeringer og campingplasser. Som et alternativ kan du heller ta festen hjemme og plage naboene der.

 4. Skal ikke starte noen diskusjon, bare fortelle at det er en annen versjon av denne episoden. Historien over har lite med virkeligheten å gjøre. Vi lå 2-3 biler bortenfor og hørte ikke noe “hyl og gap hele natten”, bare bobilfolk som hygget seg på tur 🙂

 5. På alle campingplasser og bobilplasser skal det være stille etter kl. 23.00. For de som absolutt vil feste, anbefaler jeg dere til å finne en plass for dere selv. De fleste av oss er på ferietur for å slappe av, sove lenge og rolige netter.

 6. Forsvarer Yngvar Halvorsens innlegg fullt ut. Og det er IKKE Yngvar H som bør vurdere villcamping! Har nå vært på “veien” i 4 uker, lå for 2 netter siden i Celle ved Hannover. Helt stille på plassen enda det var flere enn 48 bobiler der, samt at flere kjørte i følge. For meg virker problemet som Yngvar tar opp temmelig særnorsk. Man opplever ikke slikt sør for Kattegat. Og han fortjener ros for sette fingeren på dette.
  For det er jo helt greit at folk har det hyggelig, men heller lite greit at noen har det så voldsomt trivelig langt utover natta at det blir utrivelig for andre.
  Det er disse som bør vurdere villcamping, og ikke de som vil bruke natta til å sove.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *