Lei av bobiler og campingvogner som tar seg til rette

Ikke alle kan eller skjønner allemannsretten. Den forbyr kjøring i utmark. Ved Femunden har Engerdal kommune sett seg lei på bobilturister og campere som tar seg til rette.

Det er NRK Innlandet som i dag kan fortelle at kommunen nå reagerer. Turistene kjører inn i terrenget og på den måten lager de veier fram til de fine plassene i naturen.

– Det er store tegn på slitasje. Her er det veldig nedkjørt over store områder. Det er flere veier som har blitt til fordi folk har kjørt over det som opprinnelig var natur, sier ordfører i Engerdal, Line Storsnes til NRK.

Kommunestyret i Engerdal hadde møte onsdag denne uka og bestemte da å stramme inn forskriften for motorisert fricamping fra tre uker til to netter på samme sted.

Bakgrunnen for vedtaket var frykten for at denne sommeren skal bli campingsommeren over alle med påfølgende stor slitasje i naturen.

Bobilverden.no har i en artikkel for nybegynner i bobil anbefalt å unngå situasjoner som dette.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Lei av bobiler og campingvogner som tar seg til rette

  1. Jeg har lest saken på NRK, og jeg leser ordføreren også slik at hun taler campingplasseiernes sak. Man ønsker m a o å kanalisere flest mulig bobiler til en hårdt økonomisk presset campinplassnæring. Selv om det sikkert forekommer ulovlig ferdsel i utmark, så tar nok ordføreren hardt i for å tekkes campingplassene i kommunen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *