Legger siste hånd på bobilparkering

I Måløy sentrum er det snart åpning av en ny bobilparkering for ti bobiler på et 400 kvm stort område i gjestehavna. Bobilplassene vil ligge i tilknytting til den nye gjestehavna og dele bekvemmeligheter med denne. Det er Vågsøy parkering i samarbeid med Nordfjord havn som etablerer dette tilbudet for bobilistene.

Faksimile av Fjordenes tidende 3. mai, som er kilde for denne artikkelen.

Faksimile av Fjordenes tidende 3. mai, som er kilde for denne artikkelen.

Hittil har det ikke vært noe sentrumsnært tilbud til bobilister, som har besøkt Måløy.
Behovet har vært der, men nå blir det orden på dette, sier Helge Hjelle som er daglig leder i Vågsøy parkering.
Det er lokalavisa Fjordenes tidende som melder dette. Avisa kan også fortelle at bobilparkeringen blir ferdigstilt i løpet av mai 2013 og den blir beliggende i søndre del av Måløy havn.

Bobilparkeringen blir asfaltert og får plass til ti biler, og det blir strømuttak til alle plassene. Her blir bobilene stående samlet på skrå ut mot havna. Det blir også satt opp lekeapparater og noen bord og benker til avbenyttelse.

Det blir også etablert et servicebygg for gjestehavna. Dette inneholder dusjer, toaletter, vasker, vaskemaskiner og tørketromler og kan også benyttes av bobilistene. Det er åpenbart at næringslivet har ment at gjestehavn for båt og bobil med servicebygg er en god investering. Måløy handelsforening har nemlig spleiset med Nordfjord havn om servicebygget.

Parkeringssjefen sier til Fjordenes tidende at denne plassen er ment som et supplement til campingplassene i området. Han tror det er en god investering å bruke 200.000 kroner på dette tiltaket. Han beklager imidlertid at det ikke er anlagt noen tømmestasjon. Det er ikke innenfor parkeringsselskapets ansvarsområde, så den utfordringen sender han videre til Vågsøy kommune.

I Vågsøy er det tømmestasjon på Refvik camping. Den driftes av kommunen. Men forstår vi det rett skal det muligens også stå klar en tømmestasjon ved det kommunale renseanlegget før sommeren.

Bobilverden følger opp saken på bobilparkeringer.no når vi registrerer at plassen har åpnet. Lesere i området oppfordres til å sende oss bilde av plassen til post@bobilverden.no når den står ferdig.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *