Lanserer Norges første bobilhotell

Har du problemer med å parkere bobilen? Vil du i stedet ha den stående i oppvarmet garasje med tilgang til den hele døgnet? Kanskje du også vil at noen skal polere bobilen for deg mens den står i den oppvarmede garasjen? Denne uka lanseres Norges første fullservice bobilhotell.

Tørt og varmt. Her skal du kunne ha bobilen din fra 2015 om Askjems får tilstrekkelig respons. Dagens anlegg til høyre. Illustrasjon utlånt av Askjems.

Tørt og varmt. Her skal du kunne ha bobilen din fra 2015 om Askjems får tilstrekkelig respons. Dagens anlegg til høyre. Illustrasjon utlånt av Askjems.

Det er Askjems Camping-Center AS i Sem i Tønsberg kommune, som planlegger stort bobilhotell for inntil 400 bobiler i to etasjer på tomta sør for dagens anlegg.
Her skal du kunne ha bobilen din stående innelåst på egen parkeringsplass hele året. Anlegget blir isolert og oppvarmet slik at bobilen vil være klar for tur også om vinteren.
– Dette skal være et helårstilbud, sier daglig leder Odd Askjem.
– Her skal du kunne kjøre inn med privatbilen, pakke om, og bytte plass med bobilen mens du er på tur. Anlegget blir låst og du kommer inn med brikke og kode.
De 300 faste plassene blir arrangert i åpne rom over to etasjer, men du vil få din egen plass.
– Vi har sjekket en del i markedet, og vi ser at folk har forskjellige ønsker. De kan vi tilpasse oss til. Noen vil ha strøm, noen vil ha en bod eller hems over bobilen til dekk og annet. Slike ønsker vil vi håndtere når vi ser behovet. I utgangspunktet vil vi tilby tre pakker.

Det er på tomta sør for dagens anlegg Askjems planlegger Norges første bobilhotell. Foto: Per Olav Berg.

Det er på tomta sør for dagens anlegg Askjems planlegger Norges første bobilhotell. Foto: Per Olav Berg.

Foruten bobilhotell 12 måneder i året vil det også bli et syv måneders tilbud, men da må du akseptere at bobilen din blir ”pakket” inne av vinterlagrede biler fra 1. november til 1. april. Prisen for disse to pakkene vil være kr 2190 per måned. Det tredje standardtilbudet blir vinterlagring fra 1. november til 1. april. Her blir månedsprisen noe lavere, men du vil ikke ha tilgang til bobilen, som står varmt og tørt i midtgangen, foran de som ikke ønsker å benytte bobilen om vinteren.

Askjem forteller at det også blir mulig å kjøpe vip-pakker med strøm, polering, vask, skifte av gassflasker, fylling av drivstoff og fylling av kjøleskapet.
– Hva vi skal tilby er avhengig av hva kundene etterspør. Vi er åpne for mange tilbud. Vi har også gjort avtale med et annet firma, som kan ta service, polering og renhold av privatbilen din mens du er på tur i bobilen.
– Vi kommer til å etablere en webportal hvor leietakerne kan bestille tilleggstjenester over nettet.

Gratis plass?
Hos Askjems blir det også mulig å få gratis helårsplass.
– Dersom du er villig til å la oss leie ut bobilen din tre uker i året, vil du få gratis bobilhotell hele året, sier Askjem.
– Når starter byggingen?
– Vi trykker på knappen når vi har tilstrekkelig antall kontrakter. De begynner vi å selge i slutten av denne uka. Går det som vi vil, står bobilhotellet ferdig 1. mars 2015, forteller Askjem.
– Og hvor mange kontrakter må dere ha?
– Det har vi ikke helt klart for oss. Vi vet når vi begynner å tjene penger, men vi vil også vurdere responsen og de signalene vi får i markedet, avslutter Odd Askjem.

Slik vil Askjems framtidige bobilhotell se ut fra E18. Et planlagt støygjerde vil gjøre mindre synlig fra motorveien. Illustrasjon utlånt av Askjems.

Slik vil Askjems framtidige bobilhotell se ut fra E18. Et planlagt støygjerde vil gjøre mindre synlig fra motorveien. Illustrasjon utlånt av Askjems.

Del dette med andre:

  7 comments for “Lanserer Norges første bobilhotell

 1. Dette høres bra ut, men det er jo en ting som er, og det er prisen. La det nå ikke bli med bobileierene som med båteierene at prisene blir så høye at det er bare dem som har mest penger som kan benytte seg av et slikt fint tilbud. Men når det er sakt så er dette et kjempefint tilbud som en kunne ønske at de fleste som ikke har noen steder og sette bilen kan benytte seg av.

  • Dette ser ut til å bli et flott tilbud, men jeg er litt engstelig for prisen. Når man kan få en inne plass med varme for kr.1000 pr måned på vinter i hovedstaden, da lurer jeg litt på pris.

  • Hei. Ja, er prisen. Den er alt for høy. ca 18000. Alt for mye. Det virker som at vi skal nedbetale hotellet på et år.

   • Jeg er fisker og er på havet 5 uker og hjemme 5, jeg vil bo i bobilen min og trenger tips og info ang bobilhotell etc i Europa, slik at jeg trygt kan forlate bilen i 5 uker.

 2. Flott ide. Håper dette kan bli noe også andre steder i landet. Det bør være et marked for dette på Øvre Romerike. Håper noen her kan tenne på ideen.

  MVH

 3. Jeg bor i Oslo og har fra høsten 2014 behov for parkering innendørs helst med mulighet for å ta ut enkelte helger.
  Er det noen som kjenner til et slik sted i nærheten av Oslo? +/-3 mil

  • Hei. På Fjeld Gård i Hobøl har vi et tilsvarende bobilhotell med regulert klima og enkel tilgang hele året. Dette skal stå klart 1. oktober for innflytting. kr 1000,- per mnd. som introduksjons tilbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *